Hlavní obsah

Úlet, absolutní masakr. Zámoří i Skandinávie žasnou nad Jágrovým comebackem

Debut padesátiletého veterána Jaromíra Jágra v probíhající extraligové sezoně nevzbudil velký poprask jen v České republice, ale zaujal v celém hokejovém světě. Referuje o něm třeba zámořský server Sportsnet, velký prostor pak nečekaný start hrajícího majitele kladenských Rytířů dostal zejména ve Skandinávii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení.

Článek

„50letý Jaromír Jágr má věčnou kariéru, která pokračuje dál. Prosadil se hned při svém sezónním debutu," referuje například finský list Iltalehti o premiéře legendární „osmašedesátky", která zaznamenala dvě asistence při nedělní porážce v Liberci 3:7.

„Ještě další rok. Stále aktivní hokejový titán se v neděli vrátil do své smečky a zdá se, že herně nijak nezestárl," píše dále deník.

„50letý Jágr byl přinucen k zářivému comebacku," uvádí také švédský deník Aftonbladet. „V únoru mu bude už 51 let, teď ale musel znovu zavázat brusle a hrát v nejvyšší české soutěži," pokračuje dále s tím, že vzhledem k personální nouzi ve svém klubu odehrál zápas po dlouhé 230 dnů trvající pauze.

„Trénoval s námi, ale neměl jsem z toho pocit, že by měl teď nastoupit. Celý týden jsme ale trénovali jen s osmi hráči. Tým kosí viróza. Takže dnes zavládla trochu panika, potřebovali jsme každého hráče," popisoval pro švédskou agenturu Tidningarnas Telegrambyra Jágrův švédský spoluhráč Adam Brodecki, který dal v neděli první kladenský gól.

„On tam vletí a má hned dvě asistence. To je úlet. Ukázal svoje kvality. Snad jen ta rychlost už tam není," pokračoval Brodecki.

„Pořád je hodně silný na puku. V útočném pásmu je pro každého těžké mu puk vzít. Stále je na úplně jiném levelu než ostatní. V téhle zemi asi není větší sportovní jméno. Absolutní masakr," smekal Švéd před jedním z nejlepších Evropanů v NHL všech dob.

Zároveň na sever Evropy potvrzoval, že pověsti o Jágrově zarputilosti nelžou. „Na stadionu je prakticky neustále, dělá v tréninku spoustu divných věcí, které mu ale fungují. Jde klidně trénovat v 11 v noci. Z toho, co jsem viděl, jsou všechny mýty o něm pravdivé," dodal Brodecki.

Reklama

Související témata: