Hlavní obsah

Útočníci Smoleňák a Eberle prodloužili o dva roky smlouvy s Hradcem Králové

Hokejoví útočníci Radek Smoleňák a Jan Eberle shodně prodloužili své smlouvy s Hradcem Králové o dva roky, klub si jejich služby pojistil až do konce ročníku 2024/25. Šestatřicetiletý kapitán Mountfieldu Smoleňák působí na východě Čech od prosince 2016 s krátkou pauzou pro angažmá ve švýcarském celku Rapperswil-Jona. O tři roky mladší Eberle přišel na začátku ledna z Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek

"Radek je již šest let nedílnou součástí našeho klubu a také kapitán, který je důležitý v kabině jako jedna z vůdčích osobností. Měl obrovský zájem pokračovat a musím říct, že po určité době jsme došli ke vzájemné dohodě, která vyústila v podpis nové smlouvy. Ta je postavena velmi motivačně a vyhovuje oběma stranám," řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Smoleňák se minulý týden vrátil do hry po tříměsíční pauze způsobené zraněním. V této sezoně má z 22 utkání devět bodů za sedm branek a dvě asistence. V extralize, v níž působil i v dresech Sparty a Kladna, sehrál celkem 324 utkání a nasbíral 194 bodů (110+84).

Účastník mistrovství světa v Praze v roce 2015 před příchodem do Hradce Králové působil v zahraničí. Na kontě má i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago ze sezon 2008/09 a 2009/10. Jinak nastupoval na farmách.

V roce 2010 se Smoleňák vrátil do Evropy a po působení ve Spartě a hostování v Kladně se vydal na další štace v cizině. Ve Finsku oblékal dresy Ässätu Pori, Pelicans Lahti a TPS Turku, ve Švédsku nastupoval za Timru a MODO Hockey a v KHL za Nižnij Novgorod, Chanty-Mansijsk, Záhřeb a Slovan Bratislava.

Eberle, který přišel výměnou za útočníka Kellyho Klímu, si v této sezoně připsal ve 40 zápasech 12 bodů za pět tref a sedm přihrávek. Z toho má bilanci 3+6 v 16 duelech za Hradec Králové. V extralize působil vedle mateřského Kladna také v Olomouci a Plzni. V 688 zápasech nasbíral 222 bodů (93+129).

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Kristpas Zile z Litvínova, Jan Eberle z Hradce Králové a brankář Litvínova Matej Tomek.

"Honza je pro nás v rámci dosavadního působení v našem klubu velmi příjemné překvapení. Patří mezi největší bojovníky a hráče, kteří odvádějí v každém zápase naprosté maximum, navíc perfektně zapadl do kabiny. Proto jsme velmi rychle začali jednat o jeho dalším působení a výsledkem je nová dvouletá smlouva," dodal Kmoníček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.