Hlavní obsah

Útočník Buchtele přes avizovaný odchod zůstane ve Spartě

Útočník Jan Buchtele odehraje i příští sezonu hokejové extraligy ve Spartě. Ačkoliv klub po skončení předchozího ročníku avizoval jeho odchod, nakonec se třicetiletý hráč dohodl na pokračování spolupráce a v týmu stráví devátou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Jan Buchtele.

Článek

"Honza s námi po zahájení letní přípravy nadále trénoval. Minulý týden jsme se oboustranně domluvili, že v týmu zůstane i nadále. Věříme, že dokáže navázat na výkony z první poloviny uplynulé sezony a být nadále platným hráčem," uvedl na sparťanském webu sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Odchovanec Hradce Králové Buchtele přišel do pražského klubu v roce 2013 z Pardubic, s kterými získal dvakrát extraligový titul. Působil také v KHL v Jekatěrinburgu a Slovanu Bratislava, ale vždy se po necelé sezoně vrátil do Sparty. Naposledy s ní loni v dubnu prodloužil smlouvu o dva roky.

V extralize má na kontě celkem 560 zápasů a 278 bodů za 153 branek a 125 asistencí, v uplynulé sezoně měl bilanci 58 startů a 30 bodů (15+15). V české reprezentaci odehrál 18 zápasů a vstřelil jednu branku.

Reklama