Hlavní obsah

Útočník Kantner zamířil z Mladé Boleslavi do KalPy Kuopio

Český hokejový útočník Matyáš Kantner odchází z Mladé Boleslavi do KalPy Kuopio. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Plzně uzavřel s pátým týmem finské ligy smlouvu do konce sezony a vyrazil na první zahraniční angažmá v profesionální kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Matyáš Kantner míří do Finska

Článek

"Chci si vyzkoušet novou ligu a jiné prostředí. Jednání s KalPou mě přesvědčila a jsem rád, že do Kuopia jdu," řekl Kantner webu Kalpy. Do Finska odcestoval v pondělí a dnes se připojil k týmu.

V této sezoně extraligy si Kantner připsal v 32 zápasech osm bodů za šest branek a dvě asistence. Za Mladou Boleslav nastoupil naposledy 15. ledna při porážce na ledě mateřské Plzně 2:3 v prodloužení.

Mladá Boleslav jej získala z Plzně na začátku prosince 2021. V extralize má Kantner na kontě 241 utkání a 94 bodů za 51 gólů a 43 přihrávek. V sezoně 2015/16 působil v Severní Americe v juniorské OHL.

"Chtěli jsem získat hráče s parametry a sílou před brankou. Matyáš má velký střelecký potenciál. Ve své nejlepší sezoně vstřelil 18 branek. S jeho příchodem se zvýší konkurence a dává nám to více možností se složením sestavy," prohlásil sportovní ředitel KalPy Anssi Laine na adresu 192 centimetrů měřící a 91 kilogramů vážící posily.

Reklama

Související témata: