Hlavní obsah

Dědek ostře kritizuje fungování svazu pod Králem: Devadesátky. Klondike. Chybí miliarda

Jedním z nejhlasitějších kritiků vedení Českého svazu ledního hokeje v éře prezidenta Tomáše Krále je majitel pardubického klubu Petr Dědek. K tématu se také vyjadřuje v pořadu Příklep na Sport.cz, kde přibližuje, v jaké fázi by mělo být řešení trestního oznámení, které měl podat na Tomáše Krále, svazového sekretáře Martina Urbana a některé členy výkonného výboru. „Policie to přerušila, čekala na audit. Věřím, že si ho teď vyžádá a že v tom bude pokračovat,“ vysvětluje v hokejovém studiu.

Hokejový svaz za Krále? Devadesátky. Klondike. Za deset let chybí miliarda korun. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Šéf pardubického Dynama doufá, že bude audit brzy zveřejněn v kompletní podobě. „Myslím, že byl správný krok, že ten audit vznikl a já věřím a doufám v to, že se zveřejní, protože hokejová veřejnost, nebo celé to hnutí, dalo prezidentovi (Aloisi Hadamczikovi) mandát, aby audit udělal," míní 48letý podnikatel.

„Já si myslím, že informace, které byly na veřejnosti, samy o sobě byly zoufalé a všem nám je jasné, že nebyly jakékoliv kontrolní mechanismy," stěžuje si Dědek.

Co odhalil audit na hokejovém svazu? Řešíme v PříklepuVideo: Sport.cz

Pro počínání svazu už má vymyšlená přirovnání. „Takové devadesátky, Klondike na ČSLH... Když jsem slyšel, že pan prezident s firemní kartou procházel Pařížskou a utrácel miliony a argumentace, že si za to kupoval dárky partnerům?" podivuje se pardubický boss.

Fungování hokejového svazu. Příspěk z pořadu Příklep s Jiřím Šlégrem.Video: Sport.cz

Následně uvádí, co mu na argumentaci s dárky přijde nejvíce absurdní. „Svaz nemá žádné partnery, protože Pro-Hockey (dceřiná firma hokejové svazu) prodal práva BPA a ti partneři jsou BPA, takže on je neměl komu dát," vysvětluje Dědek. „Já si myslím, že je naprosto netransparentní, že si prezident ČSLH půjčí devět milionů pro svůj vlastní byznys, vždyť to je ostuda pro celé hnutí," pokračuje.

„Tvrdím, že za posledních 10 let se z ČSLH z Pro-Hockeye vyvedla jedna miliarda korun," soudí Dědek.

Sám také dostává dotaz, jaká je situace ohledně trestního oznámení, které na něj měl podat Král. „Že by na mě někdo podal trestní oznámení, to jsem sice slyšel, ale nikde jsem nebyl vyzván, abych šel něco vysvětlit," odpovídá miliardář.

Více ve videu z pořadu Příklep.

Reklama