Hlavní obsah

Už ani nevím, kam můžu jet, nerozumí Sedlák ochraně brankoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pátým zápasem se nemluvilo o ničem jiném, souviselo to i s pokutou pro trenéra Marka Zadinu. Když po výhře 3:0 odpovídal kapitán hokejových Pardubic Lukáš Sedlák na otázku, jak teď hráči vnímají brankoviště, jen se pousmál. „Já ani nevím, kam můžu jet,“ odpovídal autor druhé branky Dynama.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Dynamo rozhodlo o vítězství góly Radila a Sedláka během 95 vteřin.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Řekli nám, že do brankoviště nemáme vůbec jezdit. Já už radši jen dělám oblouk a snažím se jet pryč, jak nám řekli,“ pokračoval Sedlák. Na ochranu brankářů zkrátka rozhodčí v letošním finále dbají možná častěji než kdy dřív. Však za to také padlo už několik menších trestů přímo v zápase.

Kouč Dynama Marek Zadina ještě přilil do ohně, když se po druhém duelu obořil na experta Milana Antoše, který podle něj tlačí na komisi rozhodčích. Antošovi se totiž nelíbilo počínání Pardubic ve druhém finále, kdy jel Zohorna obtěžovat brankáře Kacetla dokonce až do rohu kluziště. Za znevážení jména extraligy nakonec dostal Zadina pokutu 75 tisíc korun.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kautův gól poslal Dynamo do tříbrankového vedení a vyhnal Kacetla z branky.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hokejisté si tak dávají velký pozor na to, aby se za najíždění do brankoviště nenechali zbytečně vyloučit. „Je to divný. Mou prací je tam zastavit, aby gólman nerozehrál puk. Ale musím se s tím nějak poprat. Když tam zabrzdím a nebudu zvedat ruce, je to asi v klidu,“ přemítal kapitán Východočechů.

Jinak mohly být Pardubice s pátým duelem nadmíru spokojeny. Především ve druhé třetině měly utkání pod kontrolou, také se v ní hned třikrát prosadily. „Byli jsme lepší a využili šancí, které jsme měli,“ těšilo Sedláka, jehož tým nyní dělí jediná výhra od zvednutí mistrovského poháru. Na ten Dynamo čeká už dvanáct let.

Proti nim ale stojí Třinec. Soupeř, jenž se za žádných okolností nevzdává, o čemž svědčí semifinálová série se Spartou. V ní se Oceláři stali prvním celkem, který v extraligovém play off otočil stav série z 0:3 na zápasy. „Samozřejmě vedeme, ale teď se soustředím jen na další zápas a moje další střídání. Dál se uvidí,“ dodal Sedlák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.