Hlavní obsah

Mastná pokuta pro Zadinu. Zpochybnil nezávislost sudích, rozhodla disciplinárka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér pardubických hokejistů Marek Zadina za znevážení jména extraligy obdržel tučnou pokutu. Kouč Dynama se po nedělním čtvrtém utkání finále play off opřel do experta a autora Břitvy na portálu Sport.cz Milana Antoše, že jeho výroky ovlivňují komisi rozhodčích, proti čemuž se Asociace profesionálních klubů ohradila už v pondělí. A nyní prostřednictvím disciplinární komise přišel i trest. Zadina vyfasoval pokutu 75 tisíc korun.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kouč Pardubic Marek Zadina se vymezuje vůči slovům Milana Antoše proneseným v pořadu Zaostřeno na play off na Sport.czVideo: Tipsport Extraliga / BPA, Sport.cz

 
Článek

Pardubický trenér se rozohnil po utkání, které Východočeši vyhráli nad Třincem 6:2 a srovnali stav série na 2:2. Zadina se vyjádřil nejprve v televizním rozhovoru a poté i opakovaně na tiskové konferenci. „Je to hodně těžké, když je někdo ovlivněný médii. Rozhodčí v sobotu i neděli odvedli skvělý výkon, ale nelíbí se mi, jaký vliv mají ‚experti‘ České televize na působení rozhodčích,“ postěžoval si kouč a poté zmínil i jméno bývalého útočníka Antoše.

„Celý život hrál v brankovišti a teď říká nějaké věci… Strhne se válka, ale já s ním nesouhlasím, co říká. Pro mě je to expert v uvozovkách. Špiní Pardubice, špiní naši organizaci, špiní naše hráče. Odmítám jeho názory. Mediální masáž je neskutečná,“ říkal Zadina, podle něhož Antoš svými vyjádřeními v pořadu Zaostřeno na play off na Sport.cz vyvíjí tlak na komisi rozhodčích, která následně „změnila noty“ po druhém zápase.

Zaostřeno na play off 15 s Milanem AntošemVideo: Sport.cz

Pardubický klub se za obsah trenérových slov postavil s tím, že chápe, že se některým lidem nemusí líbit forma sdělení. Zadina nejprve osočil z ovlivňování série experty České televize, až později upravil svá slova a vysvětlil, že mu vadila vyjádření Antoše v pořadu Sport.cz. Podle našich informací se majitel Dynama Petr Dědek výkonnému řediteli programu ČT sport Jiřímu Ponikelskému telefonicky omluvil.

Na Zadinova kritická slova si však i přesto posvítila disciplinární komise. „Marek Zadina nejprve pro vysílatele utkání a následně i pro další média opakovaně zpochybnil nezávislost rozhodčích či příslušné komise a hovořil o jejich ovlivnění ze strany mediálních expertů,“ stojí v tiskové zprávě APK s tím, že Zadina znevážil jméno extraligy a obdržel pokutu 75 tisíc.

Ředitel soutěže Martin Loukota pak ještě přiblížil situaci ohledně e-mailu, který měl klubům dorazit před třetím utkáním a který upřesňoval rozhodování ohledně hry v brankovišti. „Není pravdou, že by se po druhém finále měnila pravidla, pouze bylo finalistům v prezentaci připomenuto, jak se posuzují situace v brankovišti, zejména po přerušení hry,“ vysvětloval Loukota.

„V souvislosti s play off to byla ze strany manažera extraligových rozhodčích Vladimíra Pešiny již třetí do klubů rozesílaná prezentace v podobě uspořádaného a komentovaného videomateriálu. Celkem jich kluby obdržely v této sezoně již deset a společně s obsáhlou videobankou jsou podle nás jedním z užitečných nástrojů pro komunikaci s kluby,“ doplnil Loukota.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.