Hlavní obsah

Už bych se té nálepky žolíka rád zbavil, přiznává Cienciala

Třinec

Domácím finálovým střelcem Třince v souboji s Libercem se stal David Cienciala. Zatímco ve třetím zápase série jeho gól na 1:1 zahájil obrat v utkání, které Třinec vyhrál 4:1, o den později poslal gólem v čase 57:53 utkání do prodloužení.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinečtí hokejisté (zleva) Martin Gernát, Tomáš Marcinko a střelec branky David Cienciala se radují z vyrovnávacího gólu ve čtvrtém finále.

Článek

V něm mohl třinecký útočník svou slávu zdvojnásobit, liberecký brankář Roman Will jeho střelu ale vytěsnil mimo branku a o dvě minuty později střelou od modré čáry rozhodl o výhře a srovnání série na 2:2 obránce Bílých tygrů Tomáš Havlín. „Chtěl jsem to střílet pod vyrážečku, ale nevyšlo mi to. Kluci říkali, že to gólman vyrazil těsně vedle," popisuje Cienciala.

Letošní play off hrdinovi loňského třineckého tažení do finále extraligy zatím úplně nevycházelo. Před domácími zápasy finále měl na kontě jediný gól a dvě přihrávky, i proto ho trenér Václav Varaďa přeřadil do nevděčné pozice třináctého útočníka. Ciencialu tím ale neotrávil a 23letý útočník odpověděl dvěma góly ve dvou zápasech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec a jeho spoluhráč obránce Vladimír Roth ve čtvrtém extraligovém finále.

„Už bych se té nálepky žolíka chtěl zbavit, už to trvá pátým rokem," připomíná 23letý útočník. „Ale beru to tak, že jsem v základu furt. Jiné by bylo, kdybych nehrál. Je mi jedno, jestli jsem v první lajně nebo jsem napsaný jako třináctý útočník," upřesňuje odchovanec třineckého hokeje.

„Úkoly mám stejné. Vím, že se s klukama budeme nějak točit a chci plnit pokyny, které mi trenér dá a snažím se být co nejvíce prospěšný týmu," dodává útočník, který oba své finálové góly procedil do branky těsně u tyčky. Ve třetím duelu po parádním sólu přes celé hřiště, o den později šťouchl bekhendem do puku, který už byl za brankovou čarou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Kolmann (vpravo) z Liberce a David Cienciala z Třince.

„Někdy i takové góly padají, že si to tam brankář kopne. Zbývaly dvě minuty do konce, všechno jsme házeli na branku. O den dřív mi to zase při střele zase sjelo. Jinak by to gól asi nebyl. Byly to obě docela šťastné branky. Jednou jsme se po mém gólu mohli na konci radovat, podruhé už bohužel ne," líčí Cienciala.

Finálová série se za stavu 2:2 na zápasy vrací do Liberce. Páté utkání je na programu v pátek (od 17 hodin). „Myslím, že je to super finálová bitva. Je to otevřená série. Myslím, že lidé se musí hokejem bavit," říká Cienciala a věří, že jeho tým může v Liberci, stejně jako v prvním utkání série, znovu vyhrát. „V Liberci je to vždycky těžké, ale teď je to úplně jedno, každý zápas je těžký. Jsou to poslední zápasy sezony, chceme si to užít," připomíná třinecký útočník.

Reklama