Hlavní obsah

Už i na Spartu došlo, bitvu s Kometou rozhodl vlastňák. Dostaneš, co si zasloužíš, uznal Gross

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hokejové extralize už není neporaženého týmu. Jako poslední padla v 7. kole Sparta, když před rekordní návštěvou sezony (10 554) doma podlehla Brnu 0:2. Kometa se po úvodních čtyřech prohrách zvedá, v končícím týdnu získala plný počet devíti bodů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Kometa BrnoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Vynikající výkon podpořený ještě lepším naším gólmanem Furchem. Když bojuješ, pracuješ a jsi pokorný, štěstí se k tobě přikloní jako k nám při prvním gólu,“ připomínal (prozatím) dočasný kouč Komety Jaroslav Modrý situaci z úvodu třetí třetiny, kdy si sparťan Němeček dal vlastní gól, který byl nakonec připsán Lukáši Cingeľovi.

„Za stavu 0:0 jsme si říkali, že to bude o jednom šťastném odrazu a vyplnilo se to. Góly po pěkných akcích padají už jen málo,“ smál se Cingeľ, jenž v minulosti právě za Spartu tři roky hrál. „Člověk na to myslí,“ připustil slovenský útočník, že zápasy na Spartě mají extra náboj.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Brno 0:1 (41. Cingel)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Brňané vděčí za výhru brankáři Dominiku Furchovi. V posledních třech zápasech pustil jediný gól, k druhé nule v sezoně potřeboval na Spartě 26 úspěšných zákroků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Brno, šanceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Stejně jako jsem nesklápěl hlavu, když se mi v úvodu sezony nedařilo, tak teď naopak nemůžu usnout na vavřínech. Gólmani v tomhle ohledu musí být splachovací,“ míní Furch, jehož přímo v O2 areně, kde v roce 2007 za Slavii debutoval v extralize, proti Spartě podporovala manželka se dvěma syny. „Aspoň konečně viděli naši výhru. Zápasy v O2 areně jsou pro mě speciální, zvlášť proti Spartě. Vždycky to tu na mě dýchne,“ přiznával.

Po nulovém bodovém zisku z úvodních kol se už Kometa rozjela. „Potvrdili jsme zlepšující se formu, triumf nad silnou Spartou je důležitý pro naši psychiku. V prvních kolech jsme se dostali pod deku a navalili na sebe balvan. Trvalo nám, než jsme ho shodili. Teď jsme kompaktnější, víc si pomůžeme a při chybě za sebe zaskočíme,“ těší 33letého brankáře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Brno 0:2 (60. Lintuniemi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Celých 60 minut jsme to nebyli my, Kometa zaslouženě vyhrála,“ uznal obránce Pražanů Michal Kempný. Vždyť v úvodní třetině vystřelili sparťané na bránu jen dvakrát. „Dostaneš, co si zasloužíš. Brno bylo lepší, chytřejší, vyhrávalo klíčové souboje. Sice jsme dali dvě tyče, ale to by byly výmluvy. Nemá to vyznít jako negativita, ale musíme víc pracovat, bruslit a srážet se,“ uzavřel trenér Sparty Pavel Gross.

Reklama