Hlavní obsah

V baráži hrozil evidentní střet zájmů! Ujčík jako trenér Jihlavy i šéf disciplinárky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak může vykonávat funkci předsedy disciplinární komise extraligy, když současně jako hlavní kouč vede i hokejisty prvoligové Jihlavy? Poslední tři sezony tato kumulace funkcí u Viktora Ujčíka řadu fanoušků dráždila. Když ale nyní Dukla zdolala ve finále Chance ligy Vsetín a postoupila do baráže o nejvyšší soutěž proti Kladnu, šlo by už v případě trojnásobného mistra světa o evidentní střet zájmů...

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Viktor Ujčík.

Článek

Proto nemůže překvapit snad jediné možné řešení, tedy že se Ujčík nebude podílet na rozhodnutích disciplinárky týkajících se utkání baráže, která startuje v neděli v kladenské azylu v Chomutově.

Ve zkráceném řízení bude přestupky z baráže řešit pověřený člen komise Tomáš Jelínek, jenž bude stejně jako jeho předchůdce spolupracovat při jejich posouzení s poradním panelem ve složení Josef Řezníček, Vladimír Šindler a Jan Alinč.

Ujčík se nebude účastnit ani řízení, ve kterých budou řešena případná odvolání související s přestupky z barážových utkání. O nich budou rozhodovat zbývající členové komise Tomáš Jelínek, Leoš Čermák, Petr Kadlec a Libor Procházka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Viktor Ujčík na střídačce hokejistů Jihlavy.

Neznamená to však, že by Ujčík disciplinární komisi opouštěl. Právě naopak! I nadále totiž bude mít na starosti zakrácená řízení a s dalšími členy komise případná odvolání ve finále extraligového play off mezi Třincem a Spartou.

Ujčík vede extraligovou disciplinárku od sezony 2018/19, kdy ve funkci vystřídal Karla Holého. Ve funkci hlavního kouče Jihlavy působí tři sezony.

Reklama

Související témata: