Hlavní obsah

V Brně se tleskalo mladým Ukrajincům. Viděl jsem mámy od těch kluků plakat, říká útočník Komety Krištof

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základ prvního vítězství v sérii nad Libercem položili dvěma góly už v úvodní třetině, v níž nastoupili ve speciálních žlutomodrých dresech na znamení podpory válkou soužené Ukrajině. Brněnští hokejisté zvítězili ve třetím utkání předkola extraligového play off na svém ledě 4:2 a snížili stav na 1:2 na zápasy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Komety ve speciálních dresech při hymně Ukrajiny.

Článek

Ještě před úvodním buly zatleskalo zaplněné hlediště malým hokejistům z Ukrajiny a jejich maminkám, které s dětmi prchly před ruskou agresí. Brněnský klub se o ně stará a chlapce hodlá postupně začlenit do svých mládežnických družstev. Před utkáním s Bílými Tygry zazněla před českou také ukrajinská hymna.

„Bylo to neskutečně dojemné a emotivní. Viděl jsem mámy od těch kluků plakat. Dospělí to prožívají mnohem hůř než děti, které ještě tolik nechápou, co se děje. Je moc dobře, že jsou všichni v bezpečí, a že mohli vidět zápas," říká slovenský útočník Komety Michal Krištof, který přispěl k triumfu svého mužstva dvěma góly. „Je skvělé, že přišli na jiné myšlenky. Byl to krásný úvod. Doufám, že ten nesmysl, co se teď na Ukrajině děje, co nejdřív skončí," přeje si vroucně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Adam Najman z Liberce, brankář Liberce Matěj Žajdlík a Luboš Horký z Brna.

Držitel slovenského bronzu z olympiády v Pekingu Krištof nastoupil nezvykle až ve třetí útočné formaci Komety, přesto se střelecky prosadil. „Sestavu určují trenéři a já hraju tam, kde mi oni určí. Jsem rád, že to vyšlo, a že jsme s parťáky Jenyšem a mladým Sedláčkem pomohli mužstvu. Po každém střídání jsme spolu hodně komunikovali. Povedený zápas už je ale za námi a my se musíme začít soustředit na úterní utkání. Uděláme maximum, abychom ho opět zvládli a vrátili se ve čtvrtek ještě do Liberce k pátému duelu," předsevzal si.

Reklama

Související témata: