Hlavní obsah

Brno - Liberec 4:2Kometa odvrátila vyřazení, doma nad Libercem dominovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kollár 1 : 0
17. Vincour 2 : 0
23. Krištof 3 : 0
29. Birner 3 : 1
37. Gríger 3 : 2
41. Krištof 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli ve třetím zápase předkola play off nad Libercem 4:2 a snížili stav série hrané na tři vítězství na 1:2. Dva góly domácích dal bronzový slovenský olympionik Michal Krištof. Kometa byla po většinu zápasu lepší, s přehledem odvrátila první postupový mečbol Bílých Tygrů a vynutila si čtvrtý duel série, který se odehraje v úterý rovněž v Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Adam Najman z Liberce, brankář Liberce Matěj Žajdlík a Luboš Horký z Brna.

Článek

Brněnští trenéři zpřeházeli útočné formace, v prvním útoku hráli s Muellerem Zbořil s Kollárem, s Holíkem a Zaťovičem ve druhé formaci nastoupil Horký a branku střežil jako v prvním duelu Čiliak. Liberci chyběl střelec vítězného gólu z prodloužení druhého duelu Faško-Rudáš.

Kometa, která nastoupila v první třetině v modro-žluté "ukrajinské" variantě dresů, mohla nastartovat cestu ke zvratu v sérii hned v úvodu, nicméně nevyužila ani 32 sekund trvající početní výhodu dvou hráčů.

Odměna za brněnskou aktivitu přišla ve 13. minutě, kdy obrana Liberce srazila střelu od modré čáry a Kollár měl cestu k vedoucímu gólu do odkryté branky jednodušší. Bílí Tygři se dostali pod tlak, čtvrté vyloučení jejich hráče v první třetině potrestal Vincour, ve vzduchu visel i třetí gól.

Ten přišel krátce po první přestávce, kdy se prosadil po dorážce Jenyšovy střely Krištof. Brno dál ovládalo dění na ledové ploše, lépe bruslilo i kombinovalo, Liberec se jen velmi těžko dostával k vážnějšímu ohrožení Čiliakovy branky. Až na konci druhé třetiny v přesilové hře jej tvrdou ranou prostřelil Birner a vykřesal pro hosty jiskru naděje.

Jen na krátkou chvíli. Hned na začátku třetí třetiny se po individuální akci prosadil svým druhým gólem v zápase Krištof a vrátil Kometě tříbrankový náskok. Duel pak byl rozmělněn celou řadou šarvátek a potyček, Brno se soustředilo na poctivou defenzívu, byť často v menším počtu hráčů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce (vlevo) a Kevin Tansey z Brna.

Liberec snížil v 57. minutě po střele Grígera z nulového úhlu a chybě Čiliaka, drama ale Kometa nepřipustila a prodloužila loňskému finalistovi pobyt v Brně o jeden den.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Kollár (P. Holík, Mueller), 17. Vincour (P. Holík, Zaťovič), 23. Krištof (Jenyš, Ďaloga), 41. Krištof (Jenyš, Ďaloga) - 39. Birner (Šmíd), 57. Gríger (Ordoš, Zachar). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:1. Diváci: 7136. Stav série: 1:2.
Brno: Čiliak - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, L. Doudera, Tansey, Jan Sedláček - Mueller, A. Zbořil, Kollár - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - Ivo Sedláček, Krištof, Jenyš - Vincour, Rákos, Dočekal. Trenéři: Zábranský a Kalous.
Liberec: Kváča - M. Ivan, Šmíd, Melancon, Rosandič, Kolmann, Derner, Aubrecht - A. Najman, Gríger, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, Rychlovský - Dlouhý, Šír, Čederle. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.