Hlavní obsah

V hlavní roli hasičák. Neuvěřitelný moment zrušil očekávanou extraligovou bitvu

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Byl to hodně očekávaný duel. Extraligový mač 35. kola mezi hokejisty Hradce Králové a Třince sliboval dramatickou a napínavou podívanou. Ještě než se však mohli fanoušci u televizních obrazovek uvelebit, byli svědky nečekané předehry v podobě marné snahy o zacelení díry v ledu. Ta nakonec také stála za tím, že utkání muselo být odloženo. Hrát se bude již v pátek od 17:00, tentokrát však na hřišti Ocelářů. V Hradci Králové se bude hrát vzájemný souboj ve 48. kole, které je na programu 26. února.

Foto: David Taneček, ČTK

Pracovníci zimního stadionu opravují ledovou plochu.

Článek

Trápící se Třinec, kterému i přes sérii bídných výsledků patří třetí místo, hodlal své prokletí zlomit proti šestému Hradci. Ale zatímco se borci obou týmů chystali k úvodnímu buly, do hlavní role se nenápadně dostal někdo úplně jiný – hasicí přístroj.

V obranném pásmu Ocelářů se totiž objevila díra v ledu. Záležitost, která normálně zabere pár minut, se však nečekaně protahovala. Rozhodčí po debatě s kapitány obou týmů nejdříve odložili utkání o patnáct minut a poslali oba týmy do kabin.

Foto: David Taneček, ČTK

Pracovník zimního stadionu opravuje ledovou plochu.

To však byl pouhý začátek nečekané anabáze. Díru se totiž nedařilo zahladit ani pomocí hasicího přístroje, který si techničtí pracovníci vzali na pomoc. Když hasičák napoprvé nezabral, dostal po krátké době šanci znovu, ovšem opět marně.

Rozhodčí tak přibrali do akce tradiční nástroje jako koště a srdcovku, i tomu však kráter v ledu odolal. Nešťastní sudí i personál stále nebyli s úpravou hrací plochy spokojeni.

Dobrým znamením se mohl zdát návrat hradeckého gólmana Marka Mazance na led. Začal se rozcvičovat, ale po dalších deseti minutách marného čekání i on znovu zamířil do kabiny.

Foto: David Taneček, ČTK

Pracovníci zimního stadionu opravují ledovou plochu.

Po více než půlhodinovém skluzu si tak už zjevně bezradní rozhodčí vzali na pomoc hokejku, poté šlo do akce znovu koště a srdcovka. Vše marné, navrch měla jednoznačně díra v ledové ploše.

Nekonečné pauzy využili oba trenéři. Hostující kouč Václav Varaďa si tak na hřišti přátelsky poklábosil s Vladimírem Růžičkou.

Foto: David Taneček, ČTK

Jeden z rozhodčích ukazuje na díru v ledu.

A čas běžel. Po 40 minutách technici znovu bedlivě zkoumali neposednou část. Opět marně. "Hráči mají i s výstrojí sto kilo, když tam někdo zajede, tak by se mohl zranit. Nechceme, aby si někdo ublížil," říkal v rozhovoru pro O2 TV hradecký kouč Vladimír Růžička.

Moc optimistický nebyl ani domácí kouč Václav Varaďa, který neviděl zahájení utkání reálně. A měl pravdu. Zápas byl více než hodinu po plánovaném začátku přeložen na pátek. Role hostitele se však tentokrát chopí Slezané.

"Usoudili jsme, že hřiště není způsobilé ke hře. Hrozilo vážné zranění. Domácí dostali, jak nařizují řády, hodinu na nápravu. Chodili jsme plochu kontrolovat. Po hodině jsme se tam sešli s trenéry i kapitány, ani poté však hřiště nebylo způsobilé ke hře. Když si představíte, že do díry vjedou stokiloví chlapi, hrozilo vážné zranění," okomentoval kuriózní moment hlavní rozhodčí Pavel Hodek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama