Hlavní obsah

V letošním play off byl k vidění nejdelší zápas v historii extraligy

Nejdelší zápas v historii nabídlo letošní play off extraligy. Šesté semifinále mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi (1:2 ve čtvrtém prodloužení) rozhodl ve čtvrtek 13. dubna v čase 138:51 kapitán Ostravanů Dominik Lakatoš. Rekordem byl dosud 113 minut a 51 sekund dlouhý pátý zápas předkola z roku 2013, kdy Vítkovice vyhrály v Českých Budějovicích 3:2 v třetím prodloužení.

Foto: David Taneček, ČTK

Potyčka u branky Vítkovic.

Článek

O dva dny dříve v Ostravě duel pátého semifinále skončil po brance slovenského obránce Patrika Kocha výhrou Vítkovic 3:2 ve druhém prodloužení v čase 98:59, což je čtvrtý nejdelší duel. Déle se hrál loňský zápas Sparty s Libercem v pátém čtvrtfinále, v kterém zvítězila Sparta doma 5:4 ve třetím prodloužení v čase 103:28.

Nejlepší bodový výkon v jednom zápase předvedl útočník Jiří Černoch z Karlových Varů, který si ve druhém utkání předkola proti Olomouci při výhře 7:4 připsal gól a čtyři asistence. Ve stejném utkání zaznamenal jediný hattrick letošního play off jeho spoluhráč Petr Koblasa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.