Hlavní obsah

V Liberci končí Radivojevič i Šimek, Lašák váhá. Kouč Pešán vyrazí na letní kemp Rangers

Brno

Nechtěli dát kůži zadarmo, snažili se najít poslední zbytky sil a zoufale vzdorovali. Jiskru naděje už ale hokejisté Liberce nevykřesali a sen o obhajobě titulu se jim definitivně rozplynul. Kometu o šampiónskou euforii nepřipravili, brněnští hokejisté po výhře 4:0 na zápasy slaví po 51 letech znovu mistrovský titul.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zklamaní hráči Liberce. Sen o obhajobě titulu se jim rozplynul.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra na Zelném trhu v Brně po triumfu Komety

Fanoušci Komety v Brně.

„Je tam hodně emocí. Je to na dlouhou dobu, ne-li na furt můj poslední zápas v Liberci. Chtěl jsem ho moc vyhrát, bohužel se to nepovedlo," smutnil obránce Radim Šimek, který má namířeno do zámoří. „Řeší to agenti a já to chci v Americe zkusit," dodal 24letý bek, který by se měl hlásit příští týden na reprezentačním srazu.

Brankář Ján Lašák skoro polovinu středečního utkání pozoroval ze střídačky a na konci měl na krajíčku. „Uvidíme, co bude dál, zatím vůbec nevím, jestli budu pokračovat, zda mi to zdraví dovolí," vykládal pohnutě osmatřicetiletý slovenský mistr světa z roku 2002.

Definitivní konec v Liberci už ale ohlásil kapitán Branko Radivojevič. „Minulý rok po titulu jsme se s koučem Filipem Pešánem dohodli, že v Liberci ještě prodloužím o rok a uvidíme po sezóně. Ale s rodinou jsme se už rozhodli, že se vrátíme na Slovensko. Máme tři děti a je náročné to všechno stíhat," prohlásil Radivojevič.

I na něm byla znát únava, kterou ještě přebilo obří zklamání. „Samozřejmě, že to bolí. Všichni jsme si představovali, že bychom to zakončili trošku jinak, ale férově musíme uznat, že Kometa hrála výborně. Našli na nás něco, co fungovalo. A klobouk dolů, jak se všichni podřídili systému, který chtěli hrát. Všichni do jednoho, včetně Erata, Kvapila. A v pravý čas udeřili. Navíc za tou jejich pěticí byl vždycky ještě výborný Čiliak v bráně," dodal Radivojevič.

Po odchodu klíčových útočníků Řepíka a Birnera byl Bílým Tygrům před sezónou prorokován pád, ale už vítězství v základní části svědčilo o dobře nastaveném systému, na kterém má hlavní podíl trenér Pešán.

„Jsem přesvědčený o tom, že takovéto umístění nám nikdo netipoval. Ani my sami sobě... Hrozně moc mě těší, že jsme sezonou dokázali projít se ctí a s výsledkovou kvalitou. Hráčům za to musím poděkovat," řekl liberecký kouč.

Postrádali loňskou lehkostVe vyřazovací části už ale Bílí Tygři postrádali loňskou lehkost. „Tato sezóna byla celá odbojovaná, výsledky byly těsné, většinou o gól, jak v základní fázi, tak v play off. Letos jsme byli vyčerpaní, ubojovaní a to byl ten velký rozdíl," prohlásil liberecký kouč.

Teď se ale těší hlavně na trochu odpočinku a spánku. „Hokeje mám teď plné zuby." Co bude s Libercem v další sezóně si musí nechat projít hlavou.

„Víme, že nás pár hráčů opustí. Budu doufat, že se Šimek dohodne na odchodu do NHL, budu mu fandit. V podobné záležitosti budu přát Lakatošovi a dalším mladým hráčům. Máme spoustu jejich nástupců v mládeži, v Benátkách. Materiál na práci máme dobrý, uvidíme taky podle finančních možností, kam budou sahat naše další ambice," řekl Pešán, který v létě zavítá na kemp New York Rangers.

„Být v takovém klubu, v takovém prostředí na ledě je věc, která člověka rozvíjí a která přináší další pohledy. Já jsem moc rád, že takové šance dostávám," prohlásil Pešán, na kterého hráči Liberce nedají dopustit.

„Filip je podle mého názoru nejlepší trenér v extralize. Věřím, že zase vytáhne nějaké mladé hráče z Benátek jako tento rok a zafunguje to. Každému klubu bych doporučoval, aby se jel podívat do Liberce. Ať se to týká taktické přípravy nebo tréninků, Liberec je v tomto hodně vpředu. Jsem přesvědčený, že Liberec bude zase ve hře o titul," pravil Radivojevič.

Budoucnost Bílých Tygrů nevypadá vůbec černě.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2017

  • Předkolo

  • Vítkovice - logo Vítkovice Plzeň - logo Plzeň
    2 : 3
  • Chomutov - logo Chomutov Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    3 : 2
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Chomutov - logo Chomutov
    2 : 4
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Litvínov - logo Litvínov
    4 : 1
  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Chomutov - logo Chomutov
    4 : 2
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    0 : 4