Hlavní obsah

V zápase pro děti drak porazil rytíře. Věřím, že jsme ale děti potěšili, usmíval se třinecký Hudáček

Třinec věnoval nedělní extraligové utkání dětem, pohádkové obyčeje ale zcela postavil na hlavu. Kladenský rytíř totiž v souboji s domácím drakem dostal pořádně naloženo. Třemi góly se na největším výprasku Kladna v této sezoně 8:0 podílel slovenský útočník Libor Hudáček.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z pátého gólu proti Kladnu. Zleva Marko Daňo, Martin Marinčin a autor gólu Libor Hudáček.

Článek

„V pohádce bychom asi měli prohrát, ale takto jsme nad tím nepřemýšleli, přestože v kabině máme dětí dost a věděli jsme, že budou na tribuně," smál se slovenský útočník. „Chtěli jsme jim udělat radost výhrou a je super, že byla tak vysoká a s nulou, takže i Mazy (Marek Mazanec) potěšil i své děti," pokračoval Hudáček.

Letní posila Ocelářů se rozjížděla pozvolna a na první gól za Třinec čekala osm zápasů, v posledních třech odehraných jich Hudáček nastřílel ale hned šest. Proti Kladnu si připsal třetí extraligový hattrick kariéry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva překonaný brankář Kladna Landon Bow a autor gólu Libor Hudáček z Třince.

„Moc jich nemám, takže si pamatuju i ty dva předešlé z Liberce. Každý vstřelený gól mi zvedá sebevědomí a pak to jde lehčeji, jako dnes například, kdy mi ke dvěma pomohli Kladeňáci, za což jim děkuju. Je to skvělé dát znovu několik gólů a těšit se z výhry," poukázal Hudáček na svou první i třetí gólovou střelu, které za záda vlastního brankáře usměrnili nejprve obránce Sotnieks a poté také útočník Indrák.

Třemi body se na nejvyšším vítězství v extralize od března 2014 (10:2 proti Kometě Brno) přičinili ještě útočníci Aron Chmielewski (2+1) a Andrej Nestrašil (0+3). „Byl to povedený zápas také pro Karlise (Čuksteho) i Dana (Kurovského), kteří dali první gól. Je to super, teď bych už se potřeboval chytit ještě i já. Ale jsem rád za kluky, protože to pomůže nejen jim, ale celému týmu," říkal Nestrašil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Marko Daňo z Třince a překonaný brankář Kladna Landon Bow.

Kladno po důležité páteční výhře s Litvínovem (3:2 v prodloužení), tentokrát schytalo ostudný výprask. „Dělali jsme hrozné chyby a Třinec je tak zkušený, že jich pochopitelně využil," povzdychl si kladenský útočník Adam Kubík. „Musíme se v prvé řadě omluvit našim fanouškům, především pak těm deseti patnácti, kteří jeli do Třince přes celou republiku a museli se na to koukat. Jakmile se skóre dostalo na 5:0, tak už bylo jen otázkou, na jakém se zápas zastaví," zlobil se trenér Kladna Jiří Burger.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice