Hlavní obsah

Varaďa poprvé proti Třinci. Slavil výhru, ale mrzely ho chyby: Soupeři jsme góly darovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec dovedl ke třem titulům, teď však trenér Václav Varaďa poprvé stanul na střídačce proti svému osudovému týmu. Pardubické hokejisty dotáhl k vítězství 4:3 v prodloužení. A že to byla parádní podívaná, duelu nechybělo vůbec nic. „Zápas jsme odmakali. Byli jsme o chloupek lepší, ale musíme se poučit z chyb. Soupeři jsme všechny góly darovali,“ mrzelo kouče.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 4:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dynamo totiž ve třetí třetině promarnilo vedení 3:1. Nejprve hrubku brankáře Romana Willa při rozehrávce potrestal Pánik. „Tenhle gól jde za ním,“ připustil Varaďa. Poté srovnal hraniční tečí na úrovni břevna Kurovský. A pro domácí mohlo být ještě hůř, Will totiž za brankou znovu zazmatkoval, avšak následný odraz od Zohornovy brusle skončil těsně vedle klece.

Své chyby odčinil pardubický gólman v prodloužení, když se výtečně přesunul proti střele Miloše Romana. „Vysekal nás z toho, zachránil nám bod navíc,“ chválil tentokrát Varaďa. A tak Východočeši nakonec mohli být rádi za cenné dva body, doma zůstávají neporažení. „Ale je těžké hrát proti soupeři, který je dlouho pospolu a ví, co obnáší vyhrávat,“ přiznal 47letý bývalý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, Vrána podrazil spoluhráče RůžičkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Právě Varaďa v Třinci nastolil pověstnou vítěznou mentalitu, s níž Oceláři slavili tři mistrovské tituly po sobě a ten čtvrtý přidali loni už se Zdeňkem Motákem na střídačce. Jak moc ovšem byl pro Varaďu první duel na střídačce proti Slezanům speciální, prozradit nechtěl. Z odpovědi se takříkajíc vykroutil. „Poctivě jsme se připravovali. Nejen já, ale celý realizační tým,“ řekl jen, než se opět rozpovídal o průběhu duelu.

Že se však setkaly dva celky s podobným stylem hokeje, bylo na ledě cítit. „Už na videu jsme viděli, že jsou tam prvky naší hry. Teda teď už spíš prvky obou týmů,“ pousmál se hostující forvard Daniel Voženílek.

Z obou stran také sálaly smíšené pocity. Východočeši přišli o nadějné vedení, ale slaví výhru. Třinec se dokázal zvednout z obtížného stavu, ovšem obrat nedotáhl. „To je samozřejmě škoda, ale bod z pardubického ledu je zlatý,“ podotkl gólman Ondřej Kacetl, jenž se po zranění vrací do formy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, šance ŘíčkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pochvaloval si také úroveň utkání, které rozhodně mělo parametry play off a bylo důstojnou reprízou dubnového semifinále. „Mělo to skvělý náboj. Hodně soubojů, vyhecovaný duel. Diváky to muselo bavit, padlo i dost gólů,“ ocenil třinecký brankář. A souhlasil i hostující kouč Moták. „Parádní zápas ve skvělé atmosféře. Odpovídalo to souboji úřadujícího mistra s lídrem tabulky,“ pochvaloval si.

Jedinou kaňkou bylo pár hozených předmětů od pardubických příznivců směrem na třineckou střídačku po závěrečném hvizdu. „Je pravda, že tam něco přiletělo. K hokeji to nepatří, ale zranění kvůli tomu nemáme žádné. To jsou oceloví chlapi,“ poznamenal Moták. „Jestli to budeme řešit, ještě nevíme,“ dodal trenér.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.