Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále se po faulu strachovali o jeho zdraví, teď je z Moravčíka gólový hrdina. Kdokoli může vyskočit, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před dvěma a půl týdny ho z ledu odváželi na nosítkách, (nejen) O2 arena se strachovala o jeho zdraví a nikdo netušil, jestli pro něj sezona neskončila. Sparťanský obránce Michal Moravčík se ale po tvrdém zákroku od Oscara Flynna dal na semifinále do kupy, aby se v druhém zápase proměnil ve střeleckého hrdinu. Jeho dva góly, z toho jeden v prodloužení, zajistily Spartě druhou výhru nad Třincem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, domácí Moravčík v druhém semifinále vstřelil dvě brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Neříkáte si, jak se dokáže vše rychle proměnit?

I to přináší hokejový život. Člověk se z toho nesmí po… Musí hrát nejlépe, jak dokáže, a nesmí si nějaké obavy pustit do hlavy, protože pak bych mohl zůstat v kabině a bylo by to lepší. Nicméně říkáme si celou sezonu, že z nás může kdokoliv vyskočit, a dnes to vyšlo na mě. A jsem za to moc rád, protože je super vést v sérii 2:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec, faul Flynna na Moravčíka a následná bitka mezi střídačkamiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Věděl jste, že se stihnete vykurýrovat do semifinále?

Šli jsme den po dni, takže to byla otázka jednotlivých dní, jak jsem se cítil, jak se to zlepšovalo. Pracovali jsme na tom s fyzioterapeuty, kondičním trenérem, aby to bylo co nejvíc zápasu schopné. A dali mě dohromady.

Jak těžké to je proti Třinci?

Dneska to bylo opačně než včera. To jsme první dvě třetiny byli ten lepší tým, měli jsme víc ze hry. Dneska se to přesně otočilo. Třinec nám toho moc nedovolil a se štěstím jsme vedli 1:0 po první třetině. Bohužel ve druhé třetině jsme trošku zkolabovali. Ale dokázali jsme najít sílu. Dnes hrál Třinec výborně, my však máme důležitý bod.

V čem byli Oceláři lepší?

Měli jsme špatný pohyb, Třinec hrál účelně a my si to zbytečně komplikovali. Několikrát jsme si zavařili a z toho plynulo, že měli převahu na brankovišti. To se nesmí stávat. Sami jsme jim ty šance nabídli a oni je potrestali. Furt jsme ale věřili, že máme sílu to zlomit. Jsme trpěliví, věříme, nepanikaříme. I za nepříznivého stavu se snažíme zůstat v klidu a s chladnou hlavou řešit situace. V tom samotném závěru už jde o to, puk procpat na bránu, a Chlápovi (Chlapíkovi) se to povedlo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nakonec jste v prodloužení rozhodl. Jak jste vítězný gól viděl?

Nejdřív jsem si všiml, že to od Chlápy docela skáče. Tak jsem si říkal, abych hlavně trefil puk. Naštěstí jsem se podíval, jak na mě jede útočník. Šel ze středu, tak mi nechal tu volnou stranu, kudy puk proletěl. Ale chtěl jsem to hlavně trefit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články