Hlavní obsah

Věděli jsme, že to musíme urvat, řekl litvínovský útočník Zygmunt

Hokejisté Litvínova sice s Karlovými Vary prohrávali 0:2 a 2:3, ale šestou porážku za sebou nakonec nepřipustili. Na výhře 4:3 v prodloužení se podílel i polský útočník Pawel Zygmunt, který brankou v 54. minutě vynutil prodloužení. Třináctá Verva porazila v podkrušnohorském derby dvanáctou Energii i potřetí v sezoně a bodově se na ni dotáhla. Oba celky mají náskok devíti bodů před Kladnem, která je na barážové 14. pozici.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš, Lukáš Pulpán z Karlových Varů a Pawel Zygmunt z Litvínova.

Článek

"Hlavně jsme potřebovali už dneska uhrát. Měli jsme získat tři body, ale hlavní je, že jsme získali aspoň dva," byl Zygmunt rád za jakékoliv vítězství, které ukončilo sérii neúspěchů týmu trenéra Vladimíra Růžičky. Litvínovští dosáhli teprve na druhou výhru z posledních devíti utkání a před dnešním úspěchem z minulých pěti duelů získali jen dva body.

"Myslím, že jsme byli nervózní. Když se podíváme na ty zápasy, tak nehrajeme špatně, jen občas máme takové pětiminutové výpadky, že začneme hrát tužku. My musíme hlavně pomoct gólmanům odzadu, vepředu každý z nás umí dát góly," zhodnotil Zygmunt nepodařené období, v kterém podle něj hra nebyla až tak špatná. "Každý měl v hlavách, že jsme nehráli úplně nějak špatně. Proto pro nás bylo důležité, že jsme to zlomili."

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Na ledě zraněný Jan Strejček z Litvínova v zápase s Karlovými Vary.

Litvínovští se před utkání nechlácholili ani tím, že se jim s Energií daří. "Pro nás bylo hlavně důležité vyhrát. Trápili jsme se, prohráli jsme pět zápasů v řadě. Bylo pro nás jedno, s kým hrajeme. Věděli jsme, že to musíme urvat, že to jinak nejde," prohlásil Zygmunt.

Litvínov se ve třetí třetině přes obranu Karlovarských těžko dostával a podařilo se to až Zugmuntovi, který projel z levé strany přes obránce Dalimila Mikysku a dotlačil puk za Štěpána Lukeše. "Dostal jsem dobrou nahrávku od Geriho (Františka Gerháta). Věděl jsem, že ten bek (Mikyska) byl dlouho na ledě, tak jsem si říkal, že ho přebruslím a zkusím to dát do bližšího víka," popsal Zygmunt svůj šestý gól v sezoně.

V zápase se přesunul z první formace od Giorgia Estephana a Patrika Zdráhala ke Gerhátovi s Martinem Havelkou. Kouč Růžička tak po nepodařené vstupu zamíchal se sestavou, ze které už před zápasem vyškrtnul trápícího se střelce Richarda Jarůška. "Ve čtvrté lajně jsme hráli dobře důrazně. Už ve druhé třetině mohl dát gól Havlas (Havelka), ale hlavně, že jsme pak dali jiné góly. Je jedno, kdo je dá, hlavně, že tam padly," dodal Zygmunt.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články