Hlavní obsah

Velká posila pro Pardubice! Ulovily českého reprezentanta, který hrál na MS

Pardubice

Hokejové Pardubice dál zbrojí! Tým v nadcházejícím extraligovém ročníku posílí reprezentační útočník Adam Musil. Východočeši novou akvizici v úterý představili na tiskové konferenci.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Útočník Adam Musil pózuje v dresu Pardubic.

Článek

„Rozhodly ambice. Od té doby, co klub převzal pan Dědek, jde celá organizace nahoru. Vyrůstal tu táta i strejda. Stalo se to, co se mělo stát. Věřím, že Pardubice dostaneme na top místa, kam patří," prohlásil 24letý borec, který na letošním MS v Rize odehrál za český národní celek pět zápasů včetně čtvrtfinále s Finskem.

„Priorita pro mě byla zůstat tady v Česku. Po šampionátu jsem se rozhodl pro Dynamo," přiznal důrazný forvard. V posledních dvou letech válel za Liberec, kde se vypracoval mezi klíčové hráče. Bílým Tygrům loni pomohl k zisku Prezidentského poháru a letos na jaře do finále play off, v němž Severočeši prohráli s Třincem.

„Může hrát křídlo i centra. Důraznej hráč, který se nebojí jít před bránu. Chutná mu bekčeking. Co se týče obranného pásma, výborně drží místa a prostor. Komplexní hráč, kterého můžeme využít úplně na všechno," prohlásil trenér Richard Král na adresu Musila, jenž převzal dres s číslem 25. „Chtěl jsem čtrnáctku, s níž jsem nastupoval v Liberci. Je zabraná, s pětadvacítkou jsem ale hrál i v Americe. Pověrčivý nejsem," pokyvuje s úsměvem na rtech muž, který uzavřel na východě Čech tříletý kontrakt s tím, že po dvou letech může odejít. K mužstvu se připojí 25. července na ledě.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Nová posila Pardubic Adam Musil (vlevo) a majitel Dynama Petr Dědek.

Dynamo ho na tiskové konferenci uvedlo krátkým, působivým video šotem, kdy na něj před budovou vlakového nádraží čeká otec František, mistr světa z roku 1985 a odchovanec Pardubic, jemuž Adam po příjezdu řekne: „Tak jsem doma, tati!" A obejmou se.

Musil se stal po brankáři Frodlovi, obráncích Košťálkovi s Robertsonem a útočnících Ciencialovi, Heclovi a Říčkovi další letní posilou Východočechů. Ti usilovali také o odchovance Lukáše Radila a setrvání Tomáše Zohorny, oba však chtějí v příští sezoně působit v zahraničí.

„Kdyby vyšli oba dva, měli bychom velký přetlak a trenéři těžkou hlavu. Tušili jsme, že dopadne maximálně jeden z nich. Jedno místo v týmu by mohlo být volné. Pokud bude vhodný hráč na doplnění a realizační tým si ho bude přát, budeme se o tom bavit. Máme ale jinak široký kádr včetně Vrchlabí, teď nás nic netlačí," připomněl majitel Dynama Petr Dědek.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Petr Dědek, majitel klubu HC Dynamo Pardubice.

„Máme vytipovaný okruh hráčů, kteří ještě přicházejí v úvahu. Není tajemstvím, že se bavíme s naším odchovancem Tomášem Noskem z Vegas, a ve chvíli, kdy mu skončí smlouva a neprodlouží, tak jsme domluvení, že se budeme bavit o spolupráci," řekl Dědek.

Klub je připravený i na případný odchod tahouna Matěje Blümela do zámoří, kde na něj ztratil práva Edmonton a může jednat s jinými zájemci. „Na stole momentálně není žádná nabídka, ale je varianta, že by po něm některý klub sáhl. Nemáme však teď informaci, že by se nějaký klub k tomuto kroku chystal," doplnil sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Reklama

Související témata: