Hlavní obsah

Velký comeback! Růžička se vrací do extraligy, převzal mateřský Litvínov

Aktualizováno

V mateřském Litvínově v pouhých šestnácti letech coby hráč poprvé naskočil do extraligy, jako trenér ale Chemiky dosud nikdy nevedl. To už ale nyní neplatí. Vladimír Růžička starší se stal novým koučem Litvínova, se kterým prozatím podepsal smlouvu do konce sezony. Na střídačce nahradil Vladimíra Országha.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Vladimír Růžička je novým trenérem Litvínova.

Článek

„Vláďa je trenér, který má za sebou spoustu zkušeností na klubové i reprezentační úrovni. Věřím, že nám pomůže stabilizovat výkony mužstva," uvedl generální ředitel litvínovského klubu Pavel Hynek.

Růžička sice od této sezony vedl v první lize beznadějně poslední Kadaň, se kterou za 18 kol nezískal jediný bod! S majitelem Trhačů a svým kamarádem Petrem Klímou však měl dohodu, že v případě zajímavé nabídky může odejít.

A ta teď přišla z Litvínova. Z klubu, v němž odehrál 335 zápasů, vstřelil 221 branek a přidal 182 asistencí. Z klubu, který jej vychoval pro NHL. Růžičkovým asistentem zůstává Václav Sýkora, trenérem brankářů Zdeněk Orct a kondiční trenérem Petr Švehla. Martin Tvrzník bude působit pouze u juniorského týmu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vladimír Országh na střídačce hokejistů Litvínova.

Chemici se sice pod Vladimírem Országhem před reprezentační přestávkou nadechli, když na domácí triumf nad Spartou navázali výhrou v Plzni, i přesto se v extraligové tabulce nacházejí až na desátém místě.

Ani Országh, který mužstvo převzal před minulým ročníkem, nebyl schopný slavný klub vrátit do vyšších pater. Od zisku titulu v roce 2015 se Verva trápí, v předminulé sezoně se v nejvyšší soutěži zachránila až díky výhře nad Kladnem v posledním kole základní části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička.

"Vladovi děkujeme za práci a odvedené služby v našem klubu. Přejeme mu hodně štěstí ve sportovním i rodinném životě," uvedl Hynek.

Nyní dostává prostor Růžička, pro kterého bude Litvínov čtvrtou trenérskou extraligovou štací. Kromě Slavie působil i v Chomutově, s nímž v roce 2019 spadl z extraligy, a Hradci Králové, kde skončil po minulé sezoně a vyřazení ve čtvrtfinále play off.

Litvínov sáhl v této sezoně ke změně na postu hlavního trenéra jako druhý tým. Na konci září skončil ve Zlíně Robert Svoboda, jehož nahradil Luboš Jenáček. Minulý týden doplnil Josefa Jandače ve Spartě Miloslav Hořava.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice