Hlavní obsah

Viděl jsem prázdnou bránu a věděl, že ji musím trefit, popisoval autor postupového gólu Třince Roman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl připraven, měl ale také pořádný kus štěstí. Ke slovenskému útočníkovi Třince Miloši Romanovi se odrazil puk nahozený obráncem Adamem Poláškem tak dokonale, že mohl střílet do prakticky prázdné branky. Jeho gól z 50. minuty sedmého zápasu rozhodl o tom, že Třinec vyhrál čtrnáctou sérii v řadě a přes vzdorující České Budějovice postoupil do semifinále extraligového play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 1:0 (50. M. Roman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 7. zápas Třinec - České Budějovice1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

V něm narazí na druhý tým po základní části Spartu Praha. „Byla to výborná práce celé lajny, Peťo Vrána to začal, vybojoval puk, poslal ho nahoru, přišla střela na bránu, puk se odrazil Dana Kurovského ke mně. Viděl jsem před sebou prázdnou bránu a věděl, že ji musím nějak trefit. Takže emoce velké, jsem rád, že to padlo v tak důležitý moment,“ popisoval Roman rozhodující moment posledního zápasu série.

Pro Třinec to byla vstřelená branka po více jak dvou hodinách hry. Přišla ale v pravý moment. „Od začátku jsme se tlačili do branky a ta aktivita nám přinesla i ten gól. Stačilo zůstat trpělivý v těch momentech, nebláznit dopředu, ale hlídat si to i vzadu,“ přibližoval slovenský útočník osvědčenou taktiku Třince.

Po vstřelené brance to podle něj už měl favorit snazší. „Důležité bylo mít dobře nastavené hlavy. Bylo nějakých deset minut do konce, vše bylo ještě otevřené. Hlídali jsme si to a hráli jsme jednoduše až do konce,“ říkal 24letý hokejista.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 2:0 (60. Čacho)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Souboj s Českými Budějovicemi byl podle něj velmi obtížný. Obzvláště poté, co Motor začal snižovat třinecké vedení 3:0 na zápasy. „Ukázalo se, že ani za stavu 3:0 na zápasy není nic hotového,“ poukázal Roman.

„České Budějovice hrály v celé sérii velmi dobře dozadu, zodpovědně, jednoduše, podobným stylem jako hrajeme my. I v sedmém zápase to bylo vidět. Chtěli určitě co nejdéle udržet výsledek nula nula a dařilo se jim to. Ale i my jsme byli trpěliví a tu svou šanci jsme využili.

Obhájci trofeje budou mít na oddych čtyři dny. V úterý rozehrají semifinálovou bitvou na ledě Sparty Praha. „Máme za sebou náročnou sérii a potřebujeme si pořádně odpočinout, protože nás čeká další a ta bude taky velmi těžká. Víme, co můžeme čekat, budou to vyhrocené duely,“ pozval na další pokračování sezony Roman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články