Hlavní obsah

Vincour se vrátil a nastartoval další obrat Komety. Opět jsme ukázali velkou sílu, tvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek urvali s Hradcem Králové dvoubodové vítězství až drtivým závěrečným finišem, ale v dalším extraligovém utkání na svém ledě s Karlovými Vary už neponechali brněnští hokejisté nic náhodě. Energie sice skórovala jako první, avšak Kometa ještě v úvodní třetině srovnala a poté dovedla utkání k hladké výhře 5:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Dostali jsme hned zkraje zápasu gól, což byla docela rána pro naši psychiku. Hned jsme si ale řekli, že se nic neděje. Znovu se nám podařilo utkání otočit. Opět jsme ukázali velkou sílu,“ liboval si útočník Brna Tomáš Vincour, který nastartoval obrat vyrovnávací brankou v desáté minutě.

Ve druhé i poslední třetině přidala Kometa po dvou gólech. „Obrovský kredit si zaslouží naši fanoušci, kteří nás neustále hnali dopředu,“ poděkoval na dálku příznivcům Komety.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 1:1 (10. Vincour)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vincour se vrátil do sestavy po páteční absenci kvůli nemoci. „Nedávno jsem byl zraněný, a pak mě pro změnu postihla nějaká viróza. Jsem rád, že jsem se mohl připojit a pomoct mužstvu, jemuž se nyní daří a je na úspěšné vlně,“ připomněl, že si Kometa připsala sedmý triumf z posledních osmi extraligových střetnutí.

Nastoupil v útočné formaci s Ekrtem a Kohoutem. A právě mladý Ekrt mu parádně přihrál na důležitou trefu. „Vede si dobře v juniorce a přenáší si to i k nám. Má zdravou sebedůvěru. Na trénincích jsme spolu pilovali souhru. Vyplatilo se,“ pochvaloval si Vincour.

Ocenil také dalšího juniora Jana Kavana, který se po dvou utkáních, v nichž chytal uzdravený Dominik Furch, vrátil do brněnské branky. „Navázal na výborné výkony z předchozích duelů. Je skvělé, že máme dva tak vynikající gólmany,“ těší Vincoura.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 3:1 (32. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kouč Komety Jaroslav Modrý vysvětlil, proč proti Karlovým Varům dostal v brance Kavan přednost před Furchem. „Dominik si potřeboval trochu orazit. A Kavan si další příležitost zasloužil. Je fajn, že se může učit od tak zkušeného gólmana. A Štěpánu Lukešovi hledáme vytížení v první lize,“ prozradil.

Brněnští hokejisté ztrácejí po dalším vítězství na vytouženou čtvrtou příčku, která bude po skončení základní části nejvyšší soutěže zaručovat přímý postup do čtvrtfinále play off, už jen pět bodů. Aktuálně na ní figuruje Litvínov, kde Kometa ve čtvrtek sehraje další extraligový duel.

„Z hlediska našeho posunu do elitní čtyřky bude hodně důležitý. Tabulka je našlapaná, takže by nám další body přišly nesmírně vhod. Pojedeme tam vyhrát,“ předsevzal si Vincour.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Karlovy Vary 5:1 (60. Zaťovič)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V severočeském městě by se mohli do brněnské sestavy vrátit už obránce Holland a útočník Marcinko, kteří proti Energii chyběli. „Jsou na marodce, avšak mělo by jít jen o krátkodobá zranění,“ doufal trenér Modrý.

Reklama