Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hr. Králové 3:2 PPVítězná premiéra trenéra Kalouse, Boleslav udolala Hradec v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Perret 0 : 1
34. Lintuniemi 1 : 1
47. Blain 1 : 2
53. Fořt 2 : 2
65. Stránský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslav v pátečním 37. kole extraligy při premiéře nového kouče Jiřího Kalouse zdolali Hradec Králové 3:2 v prodloužení. V čase 64:19 o tom rozhodl švédský útočník Tim Söderlund. Bruslařský klub po sérii pěti porážek a odvolání trenéra Ladislava Čiháka vyhrál druhý z posledních tří duelů. Mountfield bodoval posedmé za sebou a teprve podruhé z toho prohrál.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví gól, ilustrační foto.

Článek

V úvodní části se hrálo dlouho bez větších šancí. Až ve 13. minutě po zaváhání v mladoboleslavské defenzívě se dostal před Novotného Perret, ale bekhendem minul. Na druhé straně po Přibylově akci kryl Kiviaho pravým betonem střelu Lantošiho, který finského gólman prověřil opět hned vzápětí a v 15. minutě znova.

Bruslařský klub se ve druhé třetině ubránil při Beránkově vyloučení a na druhé straně pak měl možnost Přibyl. V čase 32:22 se dočkal vedení Mountfield. Jergl se po chybě v rozehrávce domácích uvolnil mezi kruhy a přihrál Perretovi, jehož zakončení prošlo mezi bruslemi spoluhráče Lalancettea do odkryté branky.

Domácí ale hned za 49 sekund odpověděli. Obránce Lintuniemi na levém kruhu oklamal Lalancettea a rychlou střelou trefil protější horní roh Kiviahovy branky. Mladá Boleslav se pak dočkala také své první početní výhody v utkání, ale hosté se při Novákově pobytu na trestné lavici ubránili.

Hned na startu třetí třetiny se snažil strhnout vedení na stranu Bruslařského klubu Söderlund. V 47. minutě však zužitkoval hned po osmi sekundách přesilovku při Přibylově vyloučení Blain a Východočeši podruhé vedli.

Za dvě minuty byl blízko vyrovnání Lantoši, ale trefil levou tyč. Další velkou šanci měl Najman, který minul odkrytou branku. Domácí se dočkali v 53. minutě při Jerglově trestu, kdy po Lantošiho přihrávce překonal Kiviaha z pravého kruhu Fořt. Otočit skóre ve prospěch domácích mohl Přibyl. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Středočechů při Pilařově trestu.

V prodloužení nejdříve zlikvidoval Kiviaho Pýchův únik, ale pak se před něj dostal z úhlu Söderlund a s bekhendovým zakončením uspěl.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (O. Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) - 33. Perret (Jergl), 47. Blain (McCormack, Cingeľ). Rozhodčí: Pražák, Květoň - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3457.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Hrdinka, Bernad, Štich - Lantoši, Přibyl, Söderlund - Šťastný, Fořt, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Lunter - Dvořáček, Závora, M. Beránek. Trenér: Kalous.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Pilař, Kevin Klíma, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, M. Novák. Trenér: T. Martinec.

Reklama