Hlavní obsah

Poslední Kladno obralo lídra, do čela se vrací Pardubice! Třinec v dešti rozdrtil Kometu

Aktualizováno

Výsledek s nádechem senzace se zrodil v pátečním díle hokejové Tipsport extraligy na ledě Vítkovic, kde vedoucí celek soutěže schytal porážku 0:3 od posledního Kladna. Zaváhání lídra ve 37. kole hned využily Pardubice, které jdou po vítězství 4:3 v Liberci znovu do čela. Vítěznou premiéru na střídačce Mladé Boleslavi si odbyl kouč Jiří Kalous, byť triumf 3:2 nad Hradcem Králové přišel až v prodloužení. Třinec v exhibiční atmosféře pod širým nebem na bratislavském Tehelném poli deklasoval v dohrávce 18. kola brněnskou Kometu 6:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Kladna se radují z prvního gólu na ledě Vítkovic, druhý zleva Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Kladno šlo do souboje s vedoucím celkem tabulky v pozici jasného outsidera. Ve dvou předchozích soubojích během sezony s Vítkovicemi neuhrálo ani bod, navíc jeli Rytíři do Ostravy s nelichotivou bilancí třech porážek v řadě. Vítkovice naproti tomu bodovaly šestkrát za sebou a z toho pětkrát vyhrály za tři body.

Ani vyloučení Jaromíra Jágra po 36 sekundách hry ale nepředznamenalo kladenský krach. Naopak. Vzdorující hostující celek dokázal domácím vstřelit v každé třetině jeden gól, výsledku dal ve vlastním oslabení podobu na konečných 3:0 Tomáš Plekanec.

Pardubice v Liberci třikrát vedly, Tygři ale dokázali pokaždé náskok Dynama vynulovat. Až v samém závěru třetí třetiny, kdy už možná domácí věřili v prodloužení, udeřil Robert Kousal a 11 sekund před sirénou vstřelil vítěznou branku. Východočeši, kteří přišli o první místo po úterní prohře se Spartou, tak opět přeskočili vítkovického rivala a mají v čele dvoubodový náskok.

Dějištěm pátého extraligového utkání pod širým nebem bylo v pátek Tehelné pole v Bratislavě. Obhájce titulu Třinec v rámci Winter Games nastoupil proti Brnu a bez větších problémů protáhl svou vítěznou šňůru na pět zápasů. Kometa sice ve středu uspěla v Olomouci, dvakrát po sobě ale Brňané nevyhráli od konce října a v pátek podlehli Ocelářům 1:6. Třinec tak potvrdil třetí příčku v tabulce, Kometa je devátá.

Hymna před začátkem Winter Games v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

Pět vítězství v posledních šesti utkáních měli na kontě i hokejisté hradeckého Mountfieldu a na ledě Boleslavi byli během utkání vždy o krok napřed. Jenže domácí poprvé pod trenérem Kalousem dokázali dvakrát vedení hostů smazat a v poslední minutě prodloužení vystřelil vítězný bod pro domácí Söderlund.

Ani potřetí v sezoně se hokejistům Litvínova nepodařilo vydolovat body z duelu s Plzní. Indiáni po třech porážkách v řadě potřebovali zabrat a jejich úsilí nezmařil na domácím ledě ani rychlý vedoucí gól Severočechů po necelých dvou minutách hry. Plzeň ve druhé a třetí třetině zatížila konto soupeře po dvou gólech a po výhře 4:1 se drží na šestém místě tabulky. Litvínov je jedenáctý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po gólu do sítě Litvínova.

I potřetí v sezoně dokázali hokejisté Karlových Varů porazit České Budějovice. V duelu týmů z chvostu tabulky se Západočeši na ledě soupeře ujali rychle dvoubrankového vedení a náskok dokázali udržet, přestože se domácí dvakrát dostali na dostřel. Konečnou podobu výsledku 4:2 určil při power play Motoru karlovarský Kohout. Oba dnešní soupeři si tak prohodili postavení v tabulce, Budějovice spadly na 13. místo a před posledním Kladnem jsou jen o skóre. Vary mají na 12. místě tříbodový odstup.

37. kolo hokejové extraligy
České Budějovice - Karlovy Vary 2:4
Branky: 27. Gulaš, 36. Hovorka - 2. Rachůnek, 4. Černoch, 31. Gríger, 60. Kohout.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2 v prodl.
Branky: 14. Lintuniemi, 53. Fořt, 65. Söderlund - 13. Perret, 47. Blain.
Plzeň - Litvínov 4:1
Branky: 26. a 59. Suchý, 39. Hrabík, 46. Pour - 2. Estephan.
Vítkovice - Kladno 0:3
Branky: 18. Kubík, 36. Filip, 48. Plekanec.
Liberec - Pardubice 3:4
Branky: 10. Filipp, 29. Nedomlel, 48. Flynn - 1. Radil, 24. Čerešňák, 40. Sedlák, 60. Kousal.
18. kolo
Třinec - Kometa 6:1
Branky: 8. a 33. Daňo, 27. Dravecký, 39. Nestrašil, 47. Hudáček, 50. Voženílek - 45. Süss.

Reklama