Hlavní obsah

Vítkovice - Hr. Králové 5:2Vítkovice doma zůstávají stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Krieger 1 : 0
33. Marosz 2 : 0
34. Okuliar 2 : 1
50. Bukarts 3 : 1
55. Pavlík 3 : 2
59. Lakatoš 4 : 2
60. Fridrich 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 16. kole extraligy Hradec Králové 5:2 a i po šesti domácích zápasech mají na ostravském ledě stoprocentní bilanci. O jejich výhře rozhodl v 50. minutě svým desátým gólem v sezoně Roberts Bukarts, další dva pak do prázdné branky při power play hostů přidali Dominik Lakatoš a Petr Fridrich.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

16. kolo hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové, 30. října 2022 v Ostravě. Radost hráčů vítkovic z první branky v zápase. Stav zápasu 1 : 0.

Článek

Domácí se museli obejít bez indisponovaných opor Muellera, Mikuše a Krenželoka, ale začátek jim vyšel i tak. Po úvodní nevyužité přesilovce na sebe vzal zodpovědnost Krieger a po jeho akci propadl puk ve čtvrté minutě Růžičkovi za záda. Americký útočník dal už osmý gól.

Hostům rychle obdržena branka elán nesebrala. Okuliar vzápětí mohl vyrovnat, ale jeho sólo zlikvidovala domácí brankářská dvojka Klimeš, jenž dostal přednost před Stezkou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marek Kalus z Vítkovic si ustlal na brankáři Hradce Králové Janu Růžičkovi.

Druhou část zahájili aktivněji Východočeši, ale tlak během přesilovky nevyužili. Domácí se po pasivní sekvenci kolem poloviny zápasu znovu nadechli a v 33. minutě to vyjádřili i gólem. Marosz pohotovou tečí usměrnil Stehlíkovu střelu podruhé do sítě hostů. Pro zkušeného útočníka to byla první gólová radost v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický Marek Kalus sleduje zákrok královehradeckého gólmana Jana Růžičky.

Dvougólové vedení ale Ostravanům dlouho nevydrželo. O 85 sekund Okuliar před Klimešem tečoval podobně jako Marosz Huttulův pokus.

Vítkovice mohl ještě před koncem druhé třetiny uklidnit Půček, ale zblízka Růžičku nepřekonal. V třetím dějství se Vítkovice i přes náskok snažily hrát aktivně a v 50. minutě za to byly odměněny gólem, o nějž se postaral přesnou střelou z první Bukarts.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Hradce Králové Jan Růžička.

Klid to ale domácím nezajistilo, protože v 55. minutě Pavlík po sedmi sekundách přesilové hry potrestal Dejův faul.

V závěru hosté odvolali gólmana, power play jim ale nevyšla. Do prázdné branky nejprve nejlepší vítkovický střelec Lakatoš namířil svůj jedenáctý gól a tři sekundy před koncem se trefil i Fridrich.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Krieger (Roberts Bukarts, L. Kovář), 33. Marosz (Stehlík, Lednický), 50. Roberts Bukarts (Krieger), 59. Lakatoš, 60. Fridrich (L. Kovář) - 34. Okuliar (Huttula, Lev), 55. F. Pavlík (Jergl, Blain). Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5513.
Vítkovice: Klimeš - Grman, D. Krenželok, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, Stehlík - Půček, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.
Hradec Králové: J. Růžička - Kalina, McCormack, Jank, Blain, F. Pavlík, Nedomlel, Huttula - Okuliar, Lev, Zachar - Kevin Klíma, Cingeľ, Jergl - R. Pavlík, Lalancette, Smoleňák - Pilař, Štohanzl, Pajer. Trenér: T. Martinec.

Reklama