Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 2:1 PPStav série 1:0Vítkovice na úvod předkola play off přemohly Kometu v prodloužení, rozhodl Lakatoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Kovář 1 : 0
55. Schneider 1 : 1
61. Lakatoš 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vstoupili do předkola play off extraligy s Kometou Brno vítězstvím 2:1 v prodloužení. Hosté sice pět minut před koncem řádné doby na vedoucí gól Lukáše Kováře zareagovali vyrovnávací tečí Petera Schneidera, ale z první akce prodloužení rozhodl vítkovický střelec Dominik Lakatoš. Druhé utkání se bude hrát v Ostravě ve čtvrtek od 15:00.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Skrumáž před brněnskou brankou.

Článek

Vítkovice do série nastoupily i se svým nejlepším kanonýrem Lakatošem, který poslední zápas nedohrál pro zranění a jeho účast byla nejistá, zato jim scházel zdravotně indisponovaný gólman Svoboda. A jeho zástupce Dolejš musel čelit vyložené šanci soupeře jako první. Hosté ve 12. minutě získali puk z vítkovického držení ve svém útočném pásmu, Bondra zůstal sám před brankou, ale nadvakrát jen nechal vyniknout Dolejše.

Zápas nesl všechny znaky úvodu play off - hodně soubojů, srážek před brankami, důraz na obranu a jen málo gólových šancí. Další významnější ohrožení Dolejše měl v 31. minutě na svědomí Mueller, ale i s jeho švihem si domácí brankář poradil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Mueller z Brna a brankář Vítkovic Daniel Dolejš.

Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale první opravdovou šanci si připravili až v závěru druhé části. Werbik se nezadržitelně prodral kolem mantinelu a do přihrávky zpoza brány se mezi kruhy v čase 38:58 nechytatelně opřel obránce Kovář a otevřel účet série.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Roman Polák z Vítkovic a Petr Holík z Brna.

Ani první gól utkání na urputném charakteru partie vůbec nic nezměnil. Brno se sice tlačilo do ofenzívy, Vítkovice však bez potíží odolávaly a vypadalo to, že by zápas mohly zvládnout. Pět minut před koncem řádné doby ale nenápadnou akci v důležitý gól změnila Schneiderova teč po Zámorského nahození puku na branku.

Došlo tak na prodloužení, které však záhy skončilo. Hned první akce přinesla gól Vítkovic: Lakatošovo nahození ze středního pásma Vejmelka neudržel, Hruška puk vrátil před branku na Lakatoše, který blafákem rozhodl v čase 60:16.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. L. Kovář (Werbik, Fridrich), 61. Lakatoš (J. Hruška) - 55. Schneider (Zámorský, F. Král). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Rampír, Zíka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 1:0.
Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Galvinš, R. Polák, Pyrochta, L. Kovář, Koch - M. Kalus, Flick, Mallet - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - Dej, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.
Brno: Vejmelka - Holland, Bartejs, Zámorský, F. Král, Kučeřík, Gulaši, Svozil - Klepiš, Rákos, Vincour - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, V. Němec, Bondra - Šoustal, Kusko, Valský. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata: