Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 5:2Vítkovice otočily duel s Boleslaví, stíhají Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Stránský 0 : 1
27. Krieger 1 : 1
35. Bukarts 2 : 1
37. Krieger 3 : 1
49. Lantoši 3 : 2
52. Mueller 4 : 2
59. Kalus 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 32. kole extraligy nad Mladou Boleslaví 5:2 a přiblížili se na jediný bod vedoucím Pardubicím. Dvěma góly k tomu výrazně napomohl americký útočník Peter Krieger, jenž svou třináctou a čtrnáctou trefou v sezoně otáčel stav z 0:1 na 3:1. Vítkovičtí se tříbodové výhry dočkali po pěti kolech, zatímco Mladá Boleslav pokračovala v utrápených výkonech a prohrála sedmé z posledních osmi utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují, ilustrační foto.

Článek

První velká šance náležela Vítkovicím, Muellerovi však při sólovém nájezdu sebral gól pohotový Novotný. Dále byla první část už v režii Středočechů, a to i díky dvěma přesilovým hrám, ve kterých se hosté dostali do tlaku. V té první několikrát ohrozili Stezku, ten si však s Najmanovými pokusy poradil. Hosté tak udeřili až v 17. minutě, Stránský před Stezkou šikovně sklepl Jánošíkovo nahození.

Vítkovice se takřka do poloviny zápasu hledaly a vyjma úvodní Muellerovy šance nenabídly fanouškům nic. Pomohla jim však zručná teč Kriegera, který na hranici vysoké hole usměrnil mimo gólmanův dosah Kochův pokus od modré čáry. Rozhodčí situaci řešili u videa, ale gól uznali.

Vyrovnávací branka domácí zvedla. I když pak nevyužili přesilovku, těsně po jejím skončení od bočního mantinelu švihem nad rameno překvapil Novotného Bukarts a zapsal si šestnáctý gól v sezoně. Byla to i jubilejní stá branka Vítkovic v ročníku.

Než hosté obrat stačili vstřebat, Ostravané momentální převahy využili k dalšímu navýšení skóre, o nějž se pohotovou ranou bez přípravy z kruhu postaral opět Krieger. Vzápětí mohli Středočeši kontrovat, jenže Šťastný proti Stezkovi neuspěl.

Tak se povedlo utkání zdramatizovat až v přesilové hře Lantošimu, který z voleje zakončil rychlou kombinaci hostů. Vítkovice však za chvíli odpověděly rovněž v početní výhodě a i jejich povedenou souhru zakončil z první Mueller. Při power play Mladé Boleslavi pak tři body stvrdil Kalus.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 27. Krieger (Koch, Roberts Bukarts), 35. Roberts Bukarts (Gewiese, Raskob), 37. Krieger (Koch, Půček), 52. Mueller (Kalus, Lakatoš), 59. Kalus (Mikuš, Stezka) - 17. J. Stránský (Jánošík, Eberle), 49. Lantoši (P. Kousal, Lintuniemi). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 7225.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Kalus - Bernovský, Chlán, Fridrich - Lednický, Dej, Půček. Trenér: Holaň.
Mladá Boleslav: F. Novotný - R. Jeřábek, Jánošík, Pláněk, Pýcha, Bernad, Lintuniemi - Šťastný, Lantoši, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Eberle - Kantner, Kotala, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: