Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 3:2Vítkovice přerušily sérii čtyř extraligových porážek, zdolaly velkého rivala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Bernovský 1 : 0
27. Dvořáček 1 : 1
27. Solovjev 2 : 1
35. Pavelka 2 : 2
47. Krenželok 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic přerušili sérii čtyř extraligových porážek a v pátečním duelu 24. kola nejvyšší soutěže doma vyhráli nad Spartou. Pražany, které dvakrát smazali manko, složil na lopatky ve 47. minutě gólem Lukáš Krenželok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu v extraligovém utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta povzbuzena úterní výhrou ve Švédsku v Lize mistra prověřila hned ve druhém střídání brankáře Stezku, Horák jej ale nepřekonal a hosté následně kapitulovali jako první. Salák měl už po Chlánově nebezpečném pokusu štěstí, že mu puk nezapadl za záda, ale kotouč stejně po odrazu od zadního mantinelu dopravil do branky důrazný Bernovský.

Do druhé části vstoupila aktivněji Sparta a výsledkem toho byl vyrovnávací gól, který po úniku dosáhl Sobotka v pádu patrně vlastní bruslí. Ale trefa byla nakonec přiznána Dvořáčkovi. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel ani jedno střídání a už po 26 sekundách prudkou ranou zápěstím skóroval Rus Solovjev.

Hosté pak na Stezku znovu dotírali v přesilovce a po dorážce ze skrumáže zazvonila i tyčka vítkovické branky, před níž pak kotouč chvíli nebezpečně tancoval. Těsně po nevyužité šanci domácího Bukartse si Sparta spravila chuť v 36. minutě exvítkovickým Pavelkou, který po přihrávce zpoza brány zaznamenal svůj první gól v sezoně.

A hned záhy málem hosté obrátili skóre, ale Horák ztroskotal na Stezkovi. Stejně dopadl na druhé straně po přečíslení dvou na jednoho i vítkovický Bukarts.

Také potřetí ale Vítkovice převážily skóre na svou stranu. Poté, co zakombinovali Lakatoš s Hruškou, zblízka dokončil akci ve 47. minutě Krenželok.

Sparta přidala, Řepík a Chlapík si ale se Stezkou neporadili a domácího brankáře nezaskočila ani nečekaná přihrávka z vlastních řad, která mohla skončit vlastním gólem. Ani přes tlak při závěrečné power play už se hosté vyrovnání nedočkali.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Bernovský (Lednický, Chlán), 27. Solovjov (Chlán), 47. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška) - 27. Dvořáček (D. Kaše, T. Pavelka), 36. T. Pavelka (Dvořáček, Vitouch). Rozhodčí: A. Jeřábek, Veselý - Bohuněk, Gerát. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4225.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, Marosz, Bukarts - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Sparta: Salák - Pogorišnyj, Matuškin, Moravčík, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek - Chlapík, Sobotka, D. Kaše - Řepík, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad - Konečný, Z. Doležal, Jandus. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: