Hlavní obsah

Vítkovice první domácí zápas nezvládly. Gólově je topili bývalí hráči Zdráhal a Hrbas

Nedobytnou tvrz chtěli po měsíčním putování po kluzištích soupeřů s bilancí tří výher a stejným počtem porážek začít doma budovat hokejisté Vítkovic. Hned první dobyvatel ale jejich obranu prolomil. Litvínov táhla především druhá řada, která při vítězství 4:1 vstřelila všechny góly.

Foto: Profimedia.cz

Marek Hrbas v dresu Litvínova

Článek

Vítěznou trefu si ve druhé třetině po přihrávce Andreje Kudrny připsal exvítkovický útočník Patrik Zdráhal. „Konečně jsem tady taky něco zahrál. Když jsem tu byl s Plzní nebo minule s Litvínovem, tak jsem byl tragický," smál se Zdráhal. „Asi jsem býval tehdy mnohem více nahecovaný. Teď už to na mě asi tolik nedoléhá," pokračoval odchovanec vítkovického hokeje.

Hokejku měl Zdráhal v úvodních dvou gólech Litvínova. Na první Kudrnovi nahrál, druhý v polovině utkání vstřelil. „Přestože už jsem z Vítkovic delší dobu pryč, pořád jsem tady doma a je to pro mě jiný zápas, speciální. Nemám z toho gólu takovou radost jako když ho dám jinde, ale za výhru jsem samozřejmě velmi rád," svěřoval se 26letý útočník Litvínova.

Prvního vítkovického gólu v sezoně se téměř pěti tisíci diváky naplněná hala dočkala až ve třetí části, když Godlovi propadla výstrojí střela Petra Fridricha, který se dostal třetím gólem v ročníku prostřílel do čela střelecké tabulky Vítkovic. Druhou výhru Litvínova v řadě tím venku ale neohrozil. Tři vteřiny před koncem ji naopak pečetil Estephan.

Kluci byli možná nervózní, přiznal Holaň

„Chtěli jsme navázat na výkon z Brna a první zápas před našimi diváky zvládnout určitě lépe. Ale kluci byli možná trochu nervózní," komentoval trenér Vítkovic Miloš Holaň. Ve hře jeho týmu mu chybělo více důrazu.

„Nemůžeme se prezentovat takovým výkonem. Byli jsme málo zarputilí, nedůrazní před brankou. Po dvou třetinách jsme prohrávali 0:3, přeházeli řady a dali i gól. Ovšem jenom jeden, a to je málo. Pokud se nepřidají lídři, těžko to zvedneme," hodnotil Holaň.

Reklama

Související témata: