Hlavní obsah

Vítkovice rozstřílely Boleslav, Sparta podlehla Liberci

PRAHA

Hokejisté Vítkovic ve 37. kole Tipsport extraligy rozstříleli Mladou Boleslav 7:2 a zůstávají na první příčce v tabulce. Uspěl i druhý Třinec, který porazil Slavii 5:3. Plzeň otočila zápas v Brně a nad Kometou zvítězila 3:2. Stejným výsledkem porazil Liberec Spartu. Dva body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech si vybojovalo Kladno proti Pardubicím. Po penaltách porazil i Zlín Karlovy Vary 5:4. Litvínov zvítězil nad Českými Budějovicemi 4:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch zasahuje před Zagrapanem z Třince

Článek

Vedoucím Vítkovicím se podařilo protrhnout čtyřzápasovou šňůru bez získaného bodu. Mladou Boleslav porazili hosté v základní hrací době popáté za sebou. Vyrovnaná byla pouze první třetina. Poté se lídr z Ostravy rozstřílel a dalšími šesti brankami znepříjemnil život mladoboleslavskému brankáři Marku Schwarzovi. Dvakrát se trefil Káňa.

Hokejisté Třince na vlastním ledě v utkání proti Slavii útočili na první příčku extraligy. V úvodní třetině padly čtyři branky a oba týmy se předháněly ve vedení. O svém vítězství domácí rozhodli ve druhé části. Dvacet vteřin po začátku druhé třetiny se prosadil Růžička a ve 28. minutě už vedl Třinec o dva góly. Prosadil se kapitán Bonk. Třinec nakonec zvítězil 5:3.

Plzeň otočila zápas s Kometou

Před domácími diváky se chtěli hokejisté Komety Brno pokusit přerušit špatnou výsledkovou sérii z posledních duelů. Soupeřem jim byla Plzeň, která potřebuje body jako sůl, protože stále touží po své účasti v play-off. Úvodní branku vstřelil už ve 26. vteřině Radim Hruška, který tak zaznamenal nejrychlejší gól Komety po návratu Brňanů do extraligy. Západočeši vyrovnali v poslední minutě úvodního dějství po zásahu Dudy, ale vedení domácím vrátil Kvapil. O svém vítězství Indiáni rozhodli ve třetí části. Nejdříve se podruhé prosadil Duda a vítěznou branku Plzně zařídil kapitán Straka.

Bílí Tygři z Liberce porazili na svém ledě Spartu v sedmi předchozích duele v řadě. Pražany sice poslal do vedení Hromas, ale hned v následující minutě vyrovnal Dušek a vývoj zápasu ještě do konce úvodní třetiny otočil Podkonický. Dvoubrankový náskok Severočechům vystřelil Víšek ve třetí třetině. Za Spartu dokázal už pouze snížit Smoleňák. Liberec porazil Spartu 3:2.

Budějovice smazaly třígólové manko, ale prohrály

České Budějovice zvítězily ve třech posledních zápasech. Na ledě Litvínova, který drží desátou postupovou příčku, Jihočeši začali špatně. Ve 24. minutě totiž prohrávali již 0:3. Hráčům Mountfieldu se podařilo manko soupeře vyrovnat, když v rozmezí pěti minut po dvou trefách Kuchejdy a Gulaše vyrovnali. K zisku bodů to však budějovickým nestačilo. V 53. minutě totiž zařídil vítězství Litvínovu Černošek.

Kladno chtělo v utkání s Pardubicemi přerušit sérii čtyř porážek v řadě. Mistrovský celek z Východních Čech však bodoval v posledních šesti zápasech v řadě. Domácí Vagnerplast v průběhu utkání třikrát prohrával o jednu branku, vždy se však Středočechům podařilo vyrovnat. Naposledy na 3:3 vyrovnával Kotrla čtyři a půl minuty před koncem třetí části. V prodloužení rozhodnutí nepadlo, a tak musely o druhém bodu rozhodovat samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí.

Zlín v šesti z posledních sedmi zápasů zvítězil za tři body a Karlovy Vary jsou navíc oblíbeným soupeřem Moravanů. Zlín vyhrál v osmi předchozích vzájemných zápasech. Západočechům se však podařilo domácí zaskočit, když se v přesilových hrách trefili v 5. minutě Skuhravý a o minutu později Kokko. Zlín se oklepal ve druhé části, v níž nastřílel hostům tři branky. Energie odpověděla brankou Kumstáta. Zápas po základní hrací době nakonec skončil 4:4 a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž uspěli domácí.

Zápasy 37. kola extraligy
Třinec - Slavia 5:3on-line
Branky: 10. Květoň, 13. Adamský, 21. Růžička, 28. Bonk, 53. Zagrapan - 5. Holec, 20. Pospíšil, 49. Tomica.
Kladno - Pardubice 4:3 po sam. náj.on-line
Branky: 11. Růžička, 31. Kuchler, 56. Kotrla, roz. náj. S. Treille - 4. Kolář I., 22. Koukal, 31. Pineault.
Zlín - Karlovy Vary 5:4 po sam. náj.on-line
Branky: 25. Hamrlík, 28. I. Rachůnek, 39. Leška, 48. Balaštík, roz. náj. Leška - 5. Skuhravý, 6. Kokko, 39. Kumstát, 52. Dobroň.
Litvínov - Č. Budějovice 4:3on-line
Branky: 5. Černý, 14. Švarný, 24. V. Hübl, 53. Černošek - 38. a 40. Kuchejda, 42. Gulaš.
Brno - Plzeň 2:3on-line
Branky: 1. R. Hruška, 25. Kvapil - 20. a 45. Duda, 48. Straka.
Ml. Boleslav - Vítkovice 2:7on-line
Branky: 15. Mikuš, 45. Divíšek - 4. Šedivý, 30. Szturc, 32. Rehák, 50. Huna, 51. Káňa, 56. Tomas, 57. Káňa.
Liberec - Sparta 3:2on-line
Branky: 13. Dušek, 17. Podkonický, 48. Víšek - 12. Hromas, 53. Smoleňák.

Reklama