Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 5:2Vítkovice v ocelářském derby přehrály mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lakatoš 1 : 0
12. Chlán 2 : 0
28. Hrňa 2 : 1
35. Bernovský 3 : 1
45. Lakatoš 4 : 1
54. Hrehorčák 4 : 2
57. Flick 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 38. kole extraligy v moravskoslezském derby mistrovský Třinec 5:2. Dva góly vítězů vstřelil Dominik Lakatoš. Vítkovičtí na domácím ledě podeváté v řadě bodovali, když na výhru jim stačilo jen čtrnáct střel na branku. Úřadující šampioni už počtvrté za sebou nedokázali naplno zabodovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólová radost hokejistů Vítkovic.

Článek

Po opatrnější pětiminutovce tempo rozproudila úvodní přesilovka. Vítkovický speciální tým znovu zaúřadoval už po 21 sekundách. Lakatoš se prosadil, ačkoliv po Bukartsově křížné přihrávce z kruhu nepálil bez přípravy a chvíli si úspěšně hledal místo pro umístěný švih.

Lepší nástup Vítkovic podpořil druhým gólem Chlán. Kacetl rozehrál zpoza branky po mantinelu jen na hůl domácího Bernovského a po jeho souhře s Fridrichem se puk rychle dostal na brankoviště k Chlánovi, který z první zavěsil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Chlán z Vítkovic se raduje z gólu proti Třinci.

Domácím stačily k dvougólovému vedení tři rány na branku v první dvacetiminutovce, soupeř vyložené možnosti neměl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Rob Flick z Vítkovic a Andrej Nestrašil z Třince.

Třinec, který postrádal opory Vránu s Růžičkou, do druhé třetiny vyměnil gólmany a místo Kacetla nastoupil Daněček. Ve 25. minutě se na něj řítil osamocený Hruška, ale gólman hosty podržel. Další vzpruhou pro Třinec byl kontaktní gól, o který se ve 28. minutě v přesilové hře zasloužil ranou z křídla Hrňa.

Mistři ožili, ale jejich nádech otupilo další vyloučení a následně už při hře pět na pět i třetí gól Vítkovic. Bernovský dorážkou v 35. minutě vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Ještě před koncem druhé části mohl Třinec vrátit do hry Hrňa, ale jeho projektil Stezka vyrazil a v úvodu třetího dějství přišla pečeť na vítkovické vítězství. Lakatoš svou první příležitost ještě nevyužil, ale ve 45. minutě se domácí opět prosadili jeho zásluhou v přesilovce pět na čtyři.

Další početní výhoda už Vítkovicím tolik nevyšla a Hrehorčák jim po úniku v oslabení vstřelil gól. V 57. minutě však domácí znovu uklidnil pátou trefou Flick.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Lakatoš (Roberts Bukarts, Solovjov), 12. Chlán (Fridrich, Bernovský), 35. Bernovský (Fridrich, Chlán), 45. Lakatoš (L. Krenželok, Roberts Bukarts), 57. Flick (M. Kalus, Bitten) - 28. Hrňa (Nestrašil, Marcinko), 54. Hrehorčák. Rozhodčí: Lacina, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, L. Kovář, Koch, Gewiese - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - M. Kalus, Flick, Bitten - Bernovský, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.
Třinec: Kacetl (21. Daněček) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Jaroměřský, Matyáš - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Kofroň, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký, Szturc, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: