Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 1:4Vítkovice v souboji nejlepších týmů soutěže poprvé porazily Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mueller 0 : 1
29. Fridrich 0 : 2
32. Čerešňák 1 : 2
51. Chlán 1 : 3
54. Dej 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 47. kola extraligy s Vítkovicemi 1:4. Vedoucí Východočeši ztratili body teprve podruhé z posledních jedenácti duelů, Vítkovice se po první výhře nad Dynamem v tomto ročníku udržely na druhé pozici extraligové tabulky a snížily svou ztrátu na Pardubice pět kol před koncem základní části na 12 bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Roman Will a Marek Kalus z Vítkovic.

Článek

Souboj prvního týmu s druhým nabídl hned v úvodu několik přesilovek. V 9. minutě pak šli Pardubičtí do tří, když byl kromě Čerešňáka vyloučen i Zohorna. Na jeho zákrok vysokou holí se rozhodčí podívali ještě na videu a potrestali útočníka Pardubic čtyřminutovým vyloučením. Hosté po 23 vteřinách dvojnásobnou výhodu zužitkovali, když Mueller najel na hranici kruhu a přesnou střelou překonal brankáře Willa.

Ve druhé třetině měli hokejisté Pardubic střeleckou převahu, ale své příležitosti si vytvořili i hosté. Ve 24. minutě zblízka zakončil Lindberg, kterého vychytal Will. Vítkovičtí se podruhé prosadili o pět minut později, kdy Lakatoš zpětnou přihrávkou našel Fridricha a ten zvýšil na 2:0.

Domácí snížili v přesilovce, když pardubickou akci zakončil tvrdou střelou obránce Čerešňák. V dalších situacích hosty držel brankář Klimeš, který tentokrát nastoupil místo reprezentanta Stezky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic před vítkovickým brankářem Lukášem Klimešem.

Svůj náskok hosté zvýšili ve třetí části. Po další pardubické snaze v útočném pásmu se na druhé straně prosadil Chlán. V 54. minutě pak v situaci dva na jednoho dotlačil Dej puk za Willa a zvýšil na 4:1 z pohledu Vítkovic. Na výsledku už nic nezměnil ani pokus Zohorny, který Klimeše nepřekonal.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Čerešňák (Radil, T. Zohorna) - 10. Mueller (Lakatoš), 29. Fridrich (Lakatoš), 51. Chlán (Koch, Kotala), 54. Dej (Prčík). Rozhodčí: Jeřábek, Stano - Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 10.027.
Pardubice: Will - Čerešňák, Vála, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář - Hyka, Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, Štetka - T. Zeman, Poulíček, R. Kousal - Vondráček, A. Musil, Herčík. Trenér: Rulík.
Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Prčík - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Fridrich - Kalus, Chlán, Kotala - Jarůšek, Marosz, Dej. Trenér: Holaň.

Reklama