Hlavní obsah

Vítkovicím došla šťáva. Hradec nás prostě přehrál, přiznal trenér Trnka. Lakatoše znovu nepovolal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odplata za bolestné semifinálové vyřazení z minulé sezony hokejistům Vítkovic vůbec nevyšla. Hradec Králové vyhrál třetí utkání předkola play off na ledě Ostravanů 3:1, sérii ovládl jednoznačně 3:0 na zápasy a může se těšit na čtvrtfinálového soupeře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. Mountfield HK 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Série může vypadat jednoznačně, ale všechny ty zápasy byly vyrovnané a rozhodovaly detaily, ve kterých jsme byli o něco lepší,“ hodnotil postup trenér Hradce Králové Tomáš Martinec.

Jeho tým nedostal od soupeře gól při rovnovážném počtu hráčů na ledě. Vítkovičtí překonali Lukáše Paříka v úvodním zápase třikrát v přesilové hře a v závěru třetího duelu při hře bez brankáře. „Od všech hráčů to byl naprosto soudržný a obětavý výkon proti velmi silnému soupeři. Vítkovice ve druhé polovině soutěže podávaly výborné výkony,“ uvedl Martinec.

Předkolo play off, 3.zápas: Vítkovice - Hradec Králové1/10

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Ostravané nedokázali ve druhém utkání vstřelit gól a také v domácí odvetě se v zakončení trápili. Bídnou pasáž ukončil až dvě minuty a třináct vteřin před třetí sirénou třetího zápasu ve hře bez brankáře a za téměř beznadějného stavu 0:3 Petr Fridrich.

Byla to ale jen rozlučková písnička. „Neodehráli jsme předkolo dobře. Přestože to výsledkově nevypadá až tak špatně, Hradec nás prostě přehrál. Nebyli jsme silní na kotouči, ztráceli jsme ho. Jsme zklamaní, věřili jsme, že budeme minimálně vzdorovat daleko více,“ byl po třetí porážce s Hradcem Králové v sérii smutný trenér Vítkovic Pavel Trnka.

Mohla být za nevýraznými výkony proti Hradci Králové únava z finiše základní části, v němž hokejisté z Ostravy stoupali tabulkou a sahali do posledního utkání po osmé příčce? „Hodilo by se to říct, samozřejmě. Ale byla by to výmluva,“ řekl Trnka.

„Ta sezona byla strašně těžká a od doby, kdy jsem byl k týmu povolán, to bylo výsledkově nahoru dolů. Přišli jsme do týmu, který byl celkem rozpadlý a zažívali jsme lepší, ale i horší a těžší chvilky. A proti Hradci jsme ani v jednom zápase nehráli lépe, proto to takto dopadlo,“ říkal vítkovický trenér.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Šťastný z Hradce Králové (vlevo) a vítkovický Matěj Prčík

Výkonnost ze základní části si v týmu loňského poraženého semifinalisty udržel snad jen brankář Lukáš Klimeš, což Trnka připustil. „Nerad vyzdvihuju jedince, protože je to týmový sport. Ale chytal celou sezonu výborně a totéž i v play off. Ale byl součástí týmu a ty krušné chvíle prožíval s kluky na ledě stejně. Asi všichni vnímali, že se od nich čeká daleko více, ale ta sezona nebyla ideální,“ ohlédl se za z pohledu vítkovických ambicí předčasně skončeným extraligovým ročníkem Trnka.

Vítkovický trenér po utkání 45. kola doma s Českými Budějovicemi (5:7) vyřadil ze sestavy kapitána a nejproduktivnějšího hráče týmu Dominika Lakatoše a nevrátil jej do hry ani v play off. Nejprve jeho absenci zdůvodňoval výkonnostními důvody, poté zraněním.

„Stojím sice v první řadě, ale tohle není to úplně můj boj. Ten si musí Dominik vyhrát sám. Nicméně to, že nehraje má stále stejné příčiny. Kdyby byl v topu, tak by byl jistě pro tým přínosem,“ uvedl Trnka.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 přestávka Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec