Hlavní obsah

Kovář a Holland dostali dvouzápasové tresty, Forman vynechá jeden zápas

Aktualizováno

Obránci Lukáš Kovář z Vítkovic a Rhett Holland z Komety Brno dostali dvouzápasové tresty za fauly ve středečním čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Jedno utkání nuceně vynechá Miroslav Forman ze Sparty za faul ve čtvrtečním čtvrtfinálovém duelu proti Třinci. Všichni navíc musí zaplatit pokutu ve výši deseti procent měsíční mzdy. O rozhodnutí předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Kovář dostal za faul kolenem zákaz startu ve dvou zápasech a pokutu

Článek

Kovář ve čtvrtém utkání série ve 49. minutě zasáhl nešetrně kolenem Eduarda Šalého, osmnáctiletý útočník Komety se pak jen ztěžka zvedal z ledu. Vítkovický hráč dostal od rozhodčích dvouminutový trest.

Holland byl dodatečně potrestán za situaci ve 32. minutě, kdy se ohnal vysokou hokejkou po Mariu Grmanovi. Od rozhodčích dostal menší trest za sekání.

Brno dramatický zápas plný šarvátek vyhrálo 2:1 a vyrovnalo na 2:2 na zápasy. Disciplinární komise na základě podnětů klubů řešila i další zákroky. Vítkovice chtěly, aby byli dodatečně potrestáni také Radek Kučeřík, Lukáš Horký a Kristian Pospíšila. Brno požadovalo zastavení činnosti pro Petera Kriegera.

Forman byl ve čtvrtek vyloučen již v 9. minutě, kdy zasáhl hokejkou třineckého obránce Mariana Adámka do slabin. Dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Sparťanský útočník nesmí nastoupit dnes, kdy série pokračuje v Třinci za stavu 2:1 na zápasy pro hosty. Kovář a Holland kvůli dodatečnému trestu přijdou o sobotní duel ve Vítkovicích i šesté utkání, které se bude hrát v pondělí v Brně. Do sestavy se mohou vrátit v případném rozhodujícím sedmém zápase série.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články