Hlavní obsah

Vlachův úžasný víkend. Slavil narozeniny, pak gólem v oslabení vyplenil chrám Komety

Brno

V sobotu měl liberecký útočník Jaroslav Vlach 27. narozeniny, o den později si sám nadělil krásný dárek v podobě vítězného gólu Bílých Tygrů na brněnském ledě při třetím utkání extraligového semifinále. A aby toho nebylo málo, vstřelil ho dokonce ve vlastním oslabení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Vlach se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

Vítězové základní části extraligy zase ukázali, že umí dostat mistrovskou Kometu do úzkých, ve třetím semifinálovém duelu ji obrali dokonce v jejím hokejovém chrámu. Bílí Tygři obětavě blokovali spoustu střel, předvedli lepší pohyb i důraz a o výhře 2:1 pak rozhodli v okamžiku, kdy seděl na trestné lavici za hákování jejich nejproduktivnější hráč v play off Krenželok.

Vlach má na ledě spíše defenzivní úkoly, ale v rozhodujícím okamžiku těžil z toho, že domácího Erata obral ve středním pásmu o puk Lakatoš. „Dobře jsme jim vletěli do zakládání útoku. Laky mi postrčil puk do brejku, a když jsem viděl, že gólman čeká spíš blafák, snažil jsem se jen trefit k pravé tyči," líčil nadšeně autor vítězné branky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Komety po zápase.

„Potřetí jsme sehráli s Brnem extrémně vyrovnaný zápas. Štěstí se přiklonilo k nám možná i proto, že jsme byli malinko líp připravení na dorážky a rvali se o každý puk," tvrdil liberecký kouč Filip Pešán.

Hostům hodně pomohlo, že po 69 vteřinách otevřeli skóre z vůbec první střely na branku. „Měl jsem pocit, že tohle s Kometou zamávalo a nás to naopak utvrdilo ve víře, že lze i v Brně uspět," mínil autor gólu Michal Birner.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zklamaný Martin Zaťovič z Brna po domácí prohře s Libercem.

Němcova vyrovnávací trefa byla jedinou, kterou domácí fanoušci ve vyprodaném hledišti slavili, zpackaná přesilovka pro ně byla studenou sprchou. „Chtěli jsme si za stavu 1:1 počkat na nějakou libereckou chybičku, jenže dopadlo to úplně obráceně," litoval gólman Marek Čiliak.

„Těžko jsme se dostávali před libereckou branku a jednou chybičkou zápas ztratili. Někdo ale 2:1 vést musel a na pondělí se nachystáme tak, abychom stav série bezpodmínečně srovnali," říkal asistent brněnského kouče Kamil Pokorný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.