Hlavní obsah

Všemu jsme nasadili korunu, přiznal brněnský Hubáček

BRNO

Horší zakončení základní části si hokejisté Komety Brno nepředstavovali ani v nejošklivějším snu. Po dnešní ostudné prohře na domácím ledě se Slavií Praha 1:5, která měla v sestavě osm juniorů a starších dorostenců, fanoušci "Modrobílé šlechty" při odchodu do šaten hráče doprovodili do šaten pískotem. Chorály opěvovaná Kometa tvrdě přistála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejový útočník Brna Petr Hubáček

Článek

Pouze neúnavnému bojovníkovi a střelci jediné branky Brna Petru Hubáčkovi se dostalo od fanoušků ocenění. Přesto i on, stejně jako spoluhráči, spíše po zápase připomínal spráskaného psa.

"Vypadáme trapně. Pokazili jsme v závěru celou sezónu a dnes jsme všemu nasadili korunu. Nemá cenu hodnotit zápas. Pokazili jsme, co se dalo. Sezona je ztracená nebo promrhaná," uvedl Hubáček. "Někdy je obtížnější, když přijedou junioři, kteří nemají co ztratit. My jsme totálně v nepříjemné situaci," dodal Hubáček, jenž z pozice hráče podobnou diváckou ostudu nezažil.

Tvrdí, že se při dnešním odchodu z ledu trapněji a nepříjemněji nikdy necítil. "Musíme odehrát play out tak, abychom odešli se vztyčenou hlavou. A nevypadali trapně," naznačil Hubáček další plány v sérii 12 zápasů skupiny o udržení, která bude z hlediska Komety bojem o opětovné získání přízně diváků.

"Lidé jsou zklamaní. Ale dokážou prominout, když zbytek sezóny odehrajeme naplno. Budeme bojovat. To je jediné, co po nás nyní chtějí," tvrdí Hubáček, jenž očekává velmi náročné zápasy zejména s Kladnem a Mladou Boleslaví. Oba celky se chtějí vyhnout baráži.

Podobnou ostudnou situaci zažil pouze trenér Komety Ladislav Lubina, před lety jako hráč Pardubic. "Na utkání chodilo maximálně 1500 diváků. Už jsem je všechny znal a věděl, co budou na nás pokřikovat. Něco podobného bych v životě zažít nechtěl," uvedl Lubina. Letos si to podle všeho zopakuje.

Vedení Brna již rozhodlo, že na zápasy skupiny o udržení budou v Brně stát vstupenky oproti základní části polovinu.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec