Hlavní obsah

Vytížení hráčů bylo obrovské, říká pardubický asistent Lubina

PARDUBICE

Udivovali střeleckými hody, byť hráli v oslabené sestavě. Po návratu zraněných borců ale hokejisté Pardubic paradoxně najednou slevili ze své ofenzivní úspěšnosti. Přesto jim patří třetí místo tabulky extraligy za aktuálně skvěle hrajícím tandemem Sparta, Plzeň.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Radost hokejistů Pardubic

Článek

„Na marodce máme ještě Rákose, který naskočí až ve druhé půlce února. A kanonýr Bartek je na tom ještě hůř. Může se stát, že nenastoupí vůbec,“ řekl pro Sport.cz asistent pardubického trenéra Ladislav Lubina.

Ale Pardubičtí už mohou zase hrát na čtyři pětky. „Jsme za to rádi, protože vytížení hráčů ve třech formacích v posledních dvou měsících bylo obrovské. Nyní jsme přešli do jiného rytmu a kluci si musí zvyknout, že zapojení většího počtu hráčů přináší pro ně i nové věci. V Litvínově jsme neuspěli, získaný bod nás moc nepotěšil. Měli jsme mít tři,“ uvažoval asistent.

Ve středu hostí Východočeši celek Vítkovic. „Výhodou je, že se nehraje hned úterý, ale na druhou stranu budeme pak mít o jeden den méně na regeneraci, jelikož v pátek jedeme do Liberce. Myslím, že v současném hokeji na termínové listině tolik nezáleží,“ pravil Lubina.

Cíl Pardubic? „Šesté místo je základem, znamená přímou účast v play-off. Každé umístění směrem výš je plusem. Když budu upřímný, na náskok Sparty s Plzní zatím nehledíme. Hlídáme si svoje body a svoje utkání,“ rozebíral asistent.

Právě ze Sparty hostuje útočník Peter Jánský. „Nedávno dal dva góly v jednom zápase. Jsme rádi, že ho máme. Zatím je u nás do konce ledna. Pak uvidíme, co bude dál,“ řekl Lubina na adresu zkušeného hráče.

Co je se zámořskou „posilou“ Jonathanem  Simem? „To, co předvedl, bylo málo. Trénuje s juniorkou, a není to škoda. A nikdo ho nechce,“ pokrčil rameny pardubický asistent.

Reklama

Související témata: