Hlavní obsah

Výzva zabrala, švadlenky se činily. Plzeňští Indiáni předali Fakultní nemocnici stovky roušek

Skvělý nápad slavil úspěch. Extraligový hokejový klub Škoda Plzeň daroval místní Fakultní nemocnici 550 roušek, které ušili dobrovolníci po výzvě, kterou klub v pondělí zveřejnil na svých sociálních komunikačních kanálech.

Foto: Sport.cz

Skvělý nápad. Plzeňští Indiáni darovali nemocnici stovky roušek.

Článek

Indiáni nabídli, že šikovným švadlenkám a pomocníkům věnují látky na výrobu ústenek. Odezva dobrovolníků byla veliká a blesková. „Po necelé hodině jsme už výzvu stahovali. Dobrovolníků, kteří nám chtěli s výrobou pomoct, byla celá řada," líčí na klubovém webu marketingová manažerka Lucie Mužíková.

Materiál si vyzvedlo 18 dobrovolníků, kteří zhotovené roušky přinesli ve čtvrtek zpět na zimní stadion. „Ústenky jsou mnoha druhů, každý přinesl své originální. Dokonce máme speciální dětské," hlásí Alžběta Kasalová, členka obchodního oddělení a autorka celého nápadu.

„Pořád jsem přemýšlela, co bychom mohli udělat. Jak pomoct lidem v první linii, na které teď spoléháme všichni. A tak mě napadlo, že budeme upřímní; hokej hrát umíme, šít už ne. Požádali jsme proto o pomoc naše fanoušky," vysvětluje.

Už v pátek tak mohl majitel klubu Martin Straka předat řediteli Václavu Šimánkovi 550 roušek, které Fakultní nemocnice Plzeň rozdistribuuje dle svých potřeb. „Všem lidem bojujících v první linii patří obrovský díl a jsem moc rád, že jsme mohli přispět i my. A mohu předeslat, že to není poslední akce, kterou plánujeme," ujišťuje Straka.

Reklama

Související témata: