Hlavní obsah

Vzhůru do oblak, Sparta se rozhodla na šesté semifinále do Slezska letět. Benefity jsou jasné, hlásí Pražané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zápasy číslo čtyři ani pět nezvládli, třetí pokus na postup do finále Tipsport extraligy budou mít hokejisté Sparty ve čtvrtek v Třinci. A zejména kvůli ušetření sil se Pražané rozhodli vydat do Slezska den před zápasem letecky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V 15 hodin nasednou sparťané na terminálu 3 (používá se především pro soukromé lety) pražského Letiště Václava Havla do Boeingu 737 letecké společnosti Smartwings a za zhruba 45 minut by už měli dosedat v Ostravě na Letišti Leoše Janáčka. Pak už bude následovat jen přesun autobusem do Třince, který zabere jen něco málo přes půlhodinku…

„Benefity jsou jasné: více prostoru na regeneraci a snaha zajistit co nejlepší podmínky pro maximální sportovní výkon. Zároveň získáme více času na soustředění se na šestý zápas. Náklady hradí samotný klub, po zápase letíme také zpět,“ uvedl pro Sport.cz tiskový mluvčí hokejové Sparty Marek Táborský.

Pikantní je, že sparťané letí stejným letadlem, jakým se Oceláři vraceli domů po úterní výhře 3:2 v pražské O2 areně.

Není to poprvé, kdy se české hokejové kluby rozhodly v play off pro letadlo. Naposledy tak učinil před dvěma týdny Třinec pro šesté utkání čtvrtfinálové série v Českých Budějovicích. Na jihu Čech ale neuspěl a postup si vybojoval až v rozhodujícím domácím sedmém zápase.

Oceláři už takto létali třeba na finálovou sérii do Litvínova v roce 2015, tehdy však cestovali z Ostravy do Prahy a odsud mířili autobusem na sever Čech. Po zápase se pak v noci vraceli autobusem až domů. O pět let později zase letadlem letěly Vítkovice. Ty k tripu využily tehdejší pravidelnou linku z Varšavy do Prahy, která měla mezipřistání v Ostravě. Tutéž linku ve stejné sezoně 2020/21 použil i Třinec.

Letecký přesun může být i bonusem pro případné sedmé utkání. To je totiž na programu v sobotu už od 13 hodin, neboť o den později se v O2 Areně hraje florbalové superfinále, na které se hala musí připravit.

Reklama