Hlavní obsah

Vzteklý Koubek vyrazil za rozhodčím. Pil mi krev od začátku a energie mám dost, vysvětloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň v Olomouci potvrdila roli favorita a po výhře 3:1 přezimuje na třetí příčce tabulky. Na Hané to však neměla jednoduché. Inkasovala jako první, a i když ještě do přestávky otočila na 2:1, v závěru tlaku Sigmy odolávala s vypětím všech sil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kouč Plzně Miroslav Koubek

Článek

Třetí gól vstřelil střídající Vydra až v páté minutě nastavení do prázdné brány poté, co se do útoku vydal i domácí gólman, který se pak nestačil vrátit, když Hanáci přišli o míč. Kouč Miroslav Koubek si tří bodů i proto velmi cenil.

„S výborně připraveným soupeřem jsme to měli těžké. Z vítězství mám proto obrovskou radost. Vážím si i toho, že si ho hráči po únavě z pohárové Evropy vybojovali. Máme toho už plné zuby. Jeli jsme z posledního zbytku sil,“ prohlásil plzeňský lodivod.

Pochvaloval si výbornou obranu a skvělý výkon gólmana Jindřicha Staňka, který famózními zákroky zlikvidoval v 75. minutě rány Filipa Zorvana a Radima Breiteho. „Defenziva nás znovu podržela a pak i Jindra ve druhé půli. Do poslední chvíle se hrálo minimálně o remízu. Dostali jsme se pod tlak, domácí byli nebezpeční,“ věděl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Plzeňský gólman Jindřich Staněk byl opět důležitou postavou svého týmu

Za důležitý moment označil vyrovnávací gól, který přišel bezprostředně poté, co skórovala Sigma. „Naštěstí jsme se bleskově vrátili do hry a začínalo se znovu. Pomohlo nám to, stejně jako standardka v závěru první půle. Závěr jste viděli. Byli jsme dnes šťastnější,“ připustil zkušený stratég.

Zápas prožíval hodně emotivně. Ve druhé půli, když Sigma přidala, vběhl hluboko do hřiště a křičel na rozhodčího, za což vyfasoval žlutou kartu. „Sudí mi pil od začátku krev. V té chvíli pískal náš faul a já tam žádný neviděl. To vás pak dostává pod tlak. Totéž na konci. Nedovolený zákrok na nás pustil a je z toho roh Sigmy. To jsou věci, kdy vám srdíčko buší rychleji a jste vzteklej. Emoce s vámi v takových chvílích cloumají. A jestli mám v té souvislosti ve svém věku tolik energie? Jo, do schodů cestou na pozápasovou tiskovku jsem se sice trochu zadýchal, ale mám jí ještě pořád dost,“ smál se.

S podzimem je spokojený. „To, co se nám podařilo v pohárové Evropě, je malý zázrak. Klukům za to patří veliký kompliment. Pomohli jsme sobě i českému fotbalu. A ceníme si i třetí příčky v lize. Nikdy jsme neříkali, že hrajeme o titul. Víme, jak je silové pole rozložené. Kdo tady vládne. Pro jaro máme dobrou výchozí pozici,“ podotkl muž, o němž se spekulovalo také jako o možném adeptovi na trenéra české reprezentace. „Nikdo se mnou nejednal. Nic takového na stole není. Nepočítám s tím,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.