Hlavní obsah

Z Komety k Bruslařům. Americký útočník Moses by rád zastával v Boleslavi důležitější roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při jeho loňském příchodu si od něj Kometa slibovala, že půjde ve střeleckých stopách krajana Petera Muellera. Americký útočník Steve Moses dal sice v základní části extraligy dvacet gólů a v nepovedeném čtvrtfinále play off s Litvínovem přidal další tři, avšak velká očekávání zcela nenaplnil. Čtyřiatřicetiletý snajpr nyní odchází se souhlasem brněnského klubu do týmu hokejistů Mladé Boleslavi.

Foto: BK Mladá Boleslav

Americký útočník Steve Moses přestupuje z Brna do Mladé Boleslavi.

Článek

„Měl by nahradit gólově Róberta Lantošiho. V Brně se na českou nejvyšší soutěž dobře etabloval. Věříme, že na to u nás naváže,“ uvedl pro web mladoboleslavského klubu sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc.

Moses se na nové angažmá těší. „Je to pro mě velká výzva. Vím, že se Boleslavi minulá sezona příliš nevydařila. Z rozhovorů s manažerem Ševcem jsem ale měl velmi dobrý pocit. Chci být součástí obrody klubu a napomoci k tomu, aby se mužstvo dostalo z třinácté příčky v příštím extraligovém ročníku podstatně výš,“ předsevzal si.

Připustil, že o změně dresu dlouho přemýšlel. „Bylo to docela složité rozhodování. V Kometě jsem si udělal hodně přátel a nebylo lehké je opustit. Také jsem měl velmi dobrý vztah s trenérem Modrým, jehož velice respektuju. Cítil jsem ale, že bych mohl v boleslavském týmu zastávat ještě důležitější roli. My cizinci musíme být lepší než domácí hokejisté. Jen tak si tu zasloužíme hrát,“ tvrdí Moses.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno 2:1 (26. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na novou sezonu se bude připravovat doma ve Spojených státech. „Mám na to zhruba tři měsíce. Nejprve si trochu odpočnu a pak se do toho s mým fitness koučem pořádně pustím. Chystám se trénovat i na ledě. Léto je pro hokejistu vždycky náročné, ale já si ten proces zlepšování sama sebe užívám,“ usmál se.

S vedením mladoboleslavského klubu si Moses určil několik termínů, kdy se připojí k novému mužstvu. „Tím nejzazším je začátek srpna, kdy mužstvo zahájí přípravu na ledě. Budeme ale v kontaktu, možná dorazím i dřív,“ prozradil.

Moses začínal s hokejem v Bostonu. Zahrál si v AHL. Jeho prvním zahraničním angažmá byl finský Jokerit Helsinky. V sezoně 2014/15 vyhrál v KHL kanadské bodování a s americkou reprezentací vybojoval bronz na světovém šampionátu v Praze. V KHL působil i v Petrohradu. Má zkušenosti také ze švýcarské nejvyšší soutěže. V Rapperswilu byl jeho spoluhráčem Roman Červenka. Před loňským přestupem do Komety nastupoval za finskou Hämeenlinnu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.