Hlavní obsah

Z Tygrů spadla deka a opět vítězí. Škoda, že teď bude přestávka, míní nečekaný hrdina Ordoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krize už je pryč. Hokejisté Liberce po šesti porážkách v řadě zabrali a navázali na páteční výhru v Mladé Boleslavi. Z ledu Plzně vezou cenné dva body za vítězství 4:3 v prodloužení. „Velmi důležité, že jsme se oklepali a poslední dva duely zvládli. Bude se nám během reprezentační přestávky rozhodně líp pracovat. Nálada v týmu je hned lepší,“ pochvaloval si autor rozhodující trefy Tomáš Filippi, který společně s dvougólovým Janem Ordošem dotáhl hosty k výhře.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Liberce ze vstřelené branky na ledě Plzně.

Článek

Bílých Tygrů byl plný led. Skvěle bruslili, často uzamkli Škodu v obranném pásmu. A probudili se spící střelci. Filippi třetím gólem v sezoně rozsekl prodloužení už po 22 sekundách. Plzeň se tak nedostala ke hře bez gólmana, která jí dvakrát v řadě vyšla. „Chtěli jsme vyhrát hned první buly, abychom soupeři nedali žádnou šanci na power play," říkal hostující centr, který se poté šikovně protáhl po pravé straně a zblízka zavěsil pod horní tyč.

Severočeši tak výjimečně brali bonusový bod. Šest ze sedmi posledních zápasů, které skončily remízou, totiž v prodloužení nebo na nájezdy prohráli. „Vítězství jsme si zasloužili," mínil Filippi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hokejistů z gólu proti Liberci.

Druhým libereckým hrdinou byl Jan Ordoš. Ten doposud zaznamenal jen tři kanadské body, Západočechům však zasadil dva údery. Zejména bekhendový blafák na 3:2 pro Severočechy byl výstavní. „Tohle zakončení jsem si plánoval a vyšlo parádně," usmíval se. „Škoda, že je pauza, když ze mě konečně spadla deka," mrzelo 26letého forvarda.

Hosté mohli mít tři body, protože ve třetí části hájili jednogólový náskok a dlouho k ničemu Plzeň nepustili. Už za stavu 3:3 navíc spálil dvě tutovky Martin Faško-Rudáš, na domácí straně zase mohl duel rozseknout v poslední minutě Petr Kodýtek. Zblízka ale přestřelil. „To mě hodně mrzí. Z takové pozice musím trefit branku," litoval centr první formace Škody.

Ten se po loňské nepovedené sezoně, kdy se střelecky protrápil k pouhým šesti gólům, zvedl a na kontě jich má po 19 zápasech už osm. K tomu jedenáct asistencí, proti Liberci přidal dvě. „Za minulým ročníkem jsem udělal tlustou čáru. Teď se cítím výborně. Fyzicky i psychicky. Mám taky mnohem víc štěstí, odráží se ke mně puky. Bodů si vážím, ale zůstávám nohama na zemi," říkal Kodýtek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fin Aleksi Rekonen střílí vyrovnávací gól Plzně proti Liberci.

Od trenéra české reprezentace Kariho Jalonena si stejně jako loni na jaře vysloužil pozvánku do reprezentace. „Fakt se těším. Zahrát si za nároďák je vždy velká motivace. Snad udělám dobrý dojem," doufá. Zatímco v Plzni působí v první formaci, v reprezentaci může znovu čekat spíš pozici bojovníka ve třetí nebo čtvrté lajně. „S tím počítám. Přijmu jakoukoliv roli, abych splnil očekávání trenérů," dodal drobný útočník.

Reklama

Související témata: