Hlavní obsah

Z vyrovnání rekordu extraligy se dlouho neradoval. Proč ho Radivojevičovi vzali?

Praha

Bylo to v neděli jeho velké odpoledne. Slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič se v extraligovém utkání v Karlových Varech podílel na všech sedmi libereckých brankách, když zaznamenal gól a šest asistencí. Ziskem sedmi kanadských bodů se tak pětatřicetiletý rodák z Piešťan vyrovnal rekord české nejvyšší soutěže. Jenže po čtyřech dnech o něj zase přišel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Branko Radivojevič.

Článek

„Byl to zápas, ve kterém mi prostě všechno vyšlo a bylo to někdy i se štěstím. Už se to ale asi nikdy nebude opakovat. Něco podobného se mi nikdy v kariéře nepovedlo, ani v mládežnické kategorii," radoval se po vítězství 7:2 bezprostředně po zápase slovenský reprezentant.

Jenže po prozkoumání videozáznamů přišli statistici na fakt, že asistence u třetího gólu Severočechů, který na začátku druhé třetiny vstřelil Dominik Lakatoš, byla Radivojevičovi připsána neprávem. A tak mu byla zpětně sebrána.

„U gólu Lakatoše, který byl třetím libereckým, záznam odhalil, že po Radivojevičově přihrávce tam ze strany domácího obránce došlo k jasně úmyslnému zahrání holí, což narušilo sled liberecké akce a gólová přihrávka tak nemůže být uznána," sdělil Právu manažer extraligy Antonín Vansa.

„Měl si toho všimnout už přímo videorozhodčí toho zápasu, ale někdy je nutná i takové oprava, která přijde při dodatečné prověrce všech utkání s odstupem několika dnů. S ředitelem extraligy Josefem Řezníčkem jsme už před sezónou vyhlásili, že budeme poctivě připisovat jen asistence podle pravidel a férový přístup musíme dodržet, i když šlo o takhle sledovaný, prakticky rekordní zápis," doplnil Vansa s tím, že Radivojevičova konečná bilance ze zápasu v Karlových Varech je 1+5.

V extralize tak i nadále zůstává jen trio hokejistů, kteří dokázali v jednom utkání posbírat sedm bodů. V roce 1997 se to povedlo vsetínskému Tomáši Sršňovi (5+2 proti Pardubicím), v roce 1998 zlínskému Petru Čajánkovi (6+1 proti Opavě) a naposledy v roce 2005 litvínovskému Janu Čalounovi (5+2 proti Jihlavě).

Reklama

Související témata:
Korekce