Hlavní obsah

Nezvládli jsme to v hlavách, vrátil se Zadina k finále. V Pardubicích bude pokračovat

Aktualizováno

Trenér hokejistů Pardubic Marek Zadina povede tým úřadujících českých vicemistrů i v příští sezoně. Klub na svém webu oznámil, že dvaapadesátiletý kouč podepsal s Dynamem novou smlouvu. Bližší podmínky pokračování spolupráce Východočeši nezveřejnili.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„V průběhu sezony čelil obrovskému tlaku a dokázal se s ním vypořádat. Skvěle pracoval s týmem a prokázal, že do role hlavního trenéra velkého klubu dozrál. Hned při své premiéře byl jeden gól od dosažení nejvyšší mety,“ ocenil Dědek a připomněl, že Pardubice se pod Zadinou dokázaly po dvanácti letech dostat až do extraligového finále. V prodloužení sedmého duelu ale nestačily na Třinec.

Zadina se posunul z pozice asistenta do funkce hlavního kouče v lednu, kdy Pardubice nečekaně odvolaly Václava Varaďu. Po zbytek základní části Dynamo dominovalo, posbíralo rekordních 121 bodů a vyhrálo trofej Jaroslava Pouzara pro nejlepší celek dlouhodobé části. Suverénně si vedlo i v play off, kde až do finále ztratilo jediný zápas. Pak ale nestačilo na hegemona z Třince.

Dvaapadesátiletý kouč na webu Dynama sám hodnotil uplynulý ročník a vrátil se také k neúspěšné sérii s Třincem. Přiznal, že porážka ještě nějakou dobu bude bolet, ale v dlouhodobém horizontu by Pardubicím mohla pomoci.

„Dělal jsem si analýzu a po pátém zápase, po kterém jsme vedli 3:2, jsem měl pohovory s hráči. Odkryly se věci, které by mě ani nenapadly. Jde o mentální nastavení celého týmu. Musíme se soustředit víc na sebe, a ne na okolní svět. Šestý zápas v Třinci nám v důsledku špatného mentálního nastavení utekl,“ nastínil Zadina s tím, že zbylé body analýzy si nechá pro sebe a pro svůj realizační tým.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.