Hlavní obsah

Zajímavá posila pro Boleslav. Bruslařský klub získal člena stříbrné dvacítky

Vedení mladoboleslavského klubu ve středu po vyřízení transferkarty a všech formalit oficiálně potvrdilo odchod útočníka Matyáše Kantnera do KalPy Kuopio. Aktuálně devátý celek extraligové tabulky zároveň oznámil, že z juniorského týmu finského Kärpätu Oulu získal osmnáctiletého obránce Aleše Čecha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čech se stříbrnou medailí na krku po návratu z MS dvacítek v kanadském Halifaxu.

Článek

Odchovanec pražských Letňan Čech strávil v dorostu a juniorce Kärpätu poslední čtyři sezony. Na přelomu roku byl členem stříbrné dvacítky na MS (vstřelil gól a přidal asistenci), absolvoval s ní i předchozí šampionát odložený na loňské léto.

„Matyáš Kantner a Aleš Čech mají oba stejného agenta a my měli jasnou podmínku – pokud uvolníme Kantýze, chceme Aleše," prohlásil sportovní ředitel Bruslařského klubu Martin Ševc.

Čech tuzemskou nejvyšší soutěž nikdy nehrál, debutovat by v ní měl v pátek na ledě Českých Budějovic. „Aleš je mladý a perspektivní obránce. Udělal určitý progres, který byl vidět na nedávném juniorském mistrovství světa, kde byl členem stříbrného týmu a stabilním prvkem české defenzívy. Projevili jsme o něj zájem i na doporučení trenéra Kalouse, který Aleše osobně zná právě z reprezentace," vypočítává Ševc důvody příchodu mladého zadáka.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice