Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: O zpěvačce v boxu časoměřičů i Paříkovi coby krásné holce na plese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se startem vyřazovací části extraligy přichází na Sport.cz pravidelně každý týden nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény bude analyzovat, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřih a momenty z dění na ledě. V úvodním díle se spolukomentátor ČT Milan Antoš a redaktoři Sport.cz Jan Škvor a Martin Kézr věnují nejen překvapivě rychle skončené sérii Hradce Králové s Vítkovicemi. Došlo ale třeba i na úsměvný moment předcházející sobotnímu třetímu duelu mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi.

Zaostřeno na play offVideo: Sport.cz

 
Článek

Jestli měla být některá ze čtyř sérií hodně vyrovnaná, čekalo se to od bitvy Mountfieldu s Vítkovicemi. Jenže Hradec Králové prosvištěl do čtvrtfinále už ve třech zápasech.

„Byl z toho krátký proces a obrovské zklamání na straně Vítkovic. Hradec projel sérií jako nůž máslem. Byl daleko připravenější a Vítkovice za jeho výkony klopýtaly,“ říká Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové – Vítkovice, Pařík vychytal tutovku KaluseVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Východočeši se mohli spolehnout na gólmana Lukáše Paříka, který za celou sérii obdržel jen čtyři góly, v posledních dvou zápasech jediný. Paříka přitom Hradec získal na konci ledna v poslední den přestupního termínu, navíc s vědomím, že v klubu bude hostovat jen do konce sezony a od té následující se vrátí zpátky do Liberce.

„Přijde mi to trochu, jako když tě na plese okouzlí krásná holka, ale už dopředu víš, že je to jen poblouznění a na dlouhodobý vztah to není. Že ti stejně zbude ta, kterou máš doma. Ta, na kterou se nemůžeš úplně spolehnout, pokud ti je opravdu ouvej. A nemyslím to nijak špatně proti Janu Lukášovi nebo Eetu Laurikainenovi,“ míní Škvor.

„Hradec prostě počítá, že z Paříka v tomto play off vytěží maximum. A co bude dál, teď vůbec neřeší,“ doplňuje Antoš, který Paříka dobře zná už od jeho dětských let, kdy ho trénoval v pražských Letňanech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové – Vítkovice, Pařík zachytil puk na brankové čářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Vždycky byl takový hračička. Zdálo se, že ve své kariéře nebude tak úspěšný, ale sérii s Vítkovicemi odchytal výborně. Má obrovskou výhodu, že je narostlý, v brance zabere hodně místa,“ tvrdí Antoš o 22letém brankáři.

V pořadu Zaostřeno na play off však přišla řeč i na úsměvné momenty. Ať už na kuriózní góly olomouckých Řezníčka s Nahodilem, nebo na státní hymnu před sobotním třetím duelem Energie s Motorem. Zpěvačce na ledě nefungoval mikrofon, zachovala se však duchapřítomně a hymnu odzpívala do mikrofonu v boxu časoměřičů.

„Muselo to pro ni být strašně složité. Diváci i hráči, kteří mají sundané helmy a jsou připraveni na modré čáře, čekají na hymnu a najednou nic nefunguje, technika se pokazí. Před zpěvačkou smekám, když to zazpívala na malý mikrofon. Po tom tlaku to odzpívat… Hodně profesionální výkon,“ uznává Antoš.

Reklama