Hlavní obsah

Zbrojení Sparty nekončí! Posílit by ji měl kanadský mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchodem důrazného útočníka Zacka Kassiana, který v Edmontonu chránil hvězdného Connora McDavida, by zbrojení hokejové Sparty na play off nemělo končit. Přestože přestupní termín skončí v Česku už ve středu o půlnoci, Pražané by do té doby měli dotáhnout ještě jednu zámořskou posilu. Má jít o čtyřiadvacetiletého kanadského obránce Nicolase Beaudina.

Foto: ČTK / AP / Jonathan Tenca, Profimedia.cz

Kanadský obránce Nicolas Beaudin skončil na farmě Montrealu a měl by zamířit do Sparty

Článek

Rodák z Châteauguay, předměstí Montrealu, strávil poslední dvě sezony na farmě Canadiens v Lavalu. V té aktuální nastoupil v AHL do 16 zápasů, v nichž si připsal šest asistencí. V neděli jej Montreal zařadil na tzv. unconditional waivers, a protože po něm žádný z jiných týmů nesáhl, domluvil se poté s klubem na rozvázání kontraktu.

A podle vícerých zámořských novinářů má Beaudin namířeno do České republiky. Konkrétně by mělo jít o Spartu, o čemž svědčí fakt, že ji mistr světa z roku 2021 začal sledovat na svém profilu na Instagramu.

180 centimetrů vysoký obránce byl pro NHL draftován v roce 2018 v prvním kole Chicagem, v nejslavnější hokejové lize světa ale odehrál za Blackhawks jen 22 utkání (2+4). To poslední před dvěma lety.

Na konci loňského roku nastoupil Beaudin na Spenglerově poháru v Davosu za Kanadu, která vypadla v semifinále s Pardubicemi.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec