Hlavní obsah

Zelenáč dostal šanci vedle mazáků. Šokovalo mě to, usmívá se Štetka po premiérovém gólu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé nastoupil vedle zkušených reprezentantů a hned skóroval. V dohrávce 27. extraligového kola 19letý útočník Pavol Štetka nastartoval obrat hokejistů Pardubic, kteří na ledě posledního Kladna zvítězili 4:1. Šlo navíc o jeho premiérovou trefu při devátém startu v nejvyšší soutěži. „Puk si zatím nechám tady, pak poputuje domů na Slovensko. Velká radost,“ zářil pardubický křídelník.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pavol Štetka z Pardubic (vlevo) se raduje z gólu proti Kladnu.

Článek

Rychlý brejk Dynama, přihrávka na pravý kruh a nádherná rána pod horní tyč. Jako starý mazák zakončil situaci Pavol Štetka a mohl se radovat. „Kluci mi to nádherně naservírovali," oceňoval Tomáše Zohornu a Lukáše Radila, spoluhráče z prvotřídní lajny, v níž Slovák zaskakoval za potrestaného Roberta Kousala.

„Když jsem dozvěděl, že budu hrát s takhle zkušenými borci, trochu mě to šokovalo. Na tréninku jsem si na spolupráci chvilku zvykal, ale v zápase jsem se cítil dobře," liboval si Štetka. Role ve druhé útočné formaci by mu měla zůstat i do pátečního derby s Hradcem.

Za A-tým nastoupil k pěti zápasům už v předloňské sezoně, teď při marodce Dynama hraje čtvrté utkání. „Možnost si užívám. Snad už si mě tady nechají," doufá slovenský útočník.

V letošním ročníku odehrál většinu zápasů za juniorku, čtyři pak za pardubické béčko v 1. lize. „Jsou to zajímavé skoky. Juniorská soutěž rozhodně není tak rychlá, tak jsem si musel zvykat. Ale nevidím v tom žádný problém," popisoval rodák z Humenného, jenž na východ Čech přišel už v sezoně 2018/2019.

Přechod do áčka je pro něj jednodušší i díky tomu, že se Dynamo stále vyhřívá na špici tabulky. „Panuje skvělá nálada," oceňoval. „Jsem rád, že se můžu v kariéře posunout," pokračoval Štetka.

Životním zážitkem pro něj také je, že si už při devátém extraligovém startu mohl zahrát proti Tomáši Plekancovi a Jaromíru Jágrovi. „Jsou to legendy. Moc jsem se na ně těšil. Jen škoda, že jsem se s nimi po zápase nestihl vyfotit," usmál se Štetka.

Právě zkušená první formace Rytířů dělala Pardubicím v duelu největší problém. Hlavně v první třetině. „Nepovedená dvacetiminutovka. Kladno je sice poslední, ale předvedená hra tomu vůbec neodpovídá," mínil kapitán Dynama Patrik Poulíček. „Řekli jsme si, že takhle hrát nemůžeme," pokračoval.

Do druhé části proto vstoupily úplně jiné Pardubice. Na ledě najednou dominovaly. A obrat zařídili netradiční střelci. Po Štětkově premiéře zaznamenal Adam Musil šestý gól v sezoně, Poulíček pátý, na nějž čekal dva měsíce. A v poslední třetině ještě navýšil vedení Matej Paulovič čtvrtou letošní trefou.

Dynamo tak zvládlo duel i v okleštěné sestavě. Zdravotní problémy nepustily do utkání brankáře Frodla, obránce Košťálka a útočníka Říčku. Východočeši se navíc nemohli spolehnout na pomoc hokejistů z B-týmu, kteří hráli vítězné utkání se Šumperkem (5:1). „Majitel udělal investici, béčko se potřebuje zachránit, a tak nám někteří kluci chyběli," vysvětloval trenér Radim Rulík.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec