Hlavní obsah

Zlín porazil podruhé v sezoně M. Boleslav a je v čele extraligy

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 15. kole extraligy Mladou Boleslav 2:0 a i díky zaváhání Českých Budějovic se dostali do čela extraligy. Do střeleckých statistik se zapsali Bedřich Köhler a Tomáš Linhart. V dresu středočeského týmu, který se Zlínem prohrál podruhé v sezoně, vyšel gólově naprázdno bývalý hráč Beranů Jaroslav Balaštík. První čisté konto v sezoně vychytal brankář Jakub Sedláček.

Článek

V úvodních minutách si oba týmy zahrály v početní výhodě. Zlín ubránil prohřešek Veselého a poté si vytvořil tlak, ze kterého vytěžil přesilovku po vyloučení Mikulíka. Stejně jako předtím hosté ani domácí celek svoji první početní výhodu nevyužil.

Trápení obou týmů v přesilovce pokračovalo, když bez gólové odezvy zůstaly tresty Výborného a Sýkory. V poslední pětiminutovce úvodní třetiny měl více ze hry Zlín. Svoji převahu potvrdil i gólově. V 19. minutě tvrdou střelu Hamrlíka od modré čáry před brankou nechytatelně tečoval Köhler.

Také ve druhé třetině rozkouskovala hru častá vyloučení. Ve 26. minutě domácí celek špatně vystřídal a vyfasoval tak menší trest pro hráčskou lavici. Tvrdou střelu Balaštíka brankář Sedláček chytil. Následně Zlín obléhal hostující branku a vynutil si faul Rýgla. Z trestu mladoboleslavského obránce uplynulo pouhých 14 vteřin, když brankáře Hübla z mezikruží prostřelil Linhart.

Po polovině zápasu se Beranům otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 68 vteřin. Hokejisté Zlína se usadili v útočeném pásmu, po kolotoči přihrávek se ale k finální střele nedostali. Ke konci druhé dvacetiminutovky si hosté zahráli přesilovku po vyloučení Čecha. Od modré čáry vyslal tvrdou střelu obránce Žabka, ale gólman Sedláček byl pozorný.

Na začátku poslední třetiny byli aktivnější Středočeši. Bahenského střelu schoval gólman Sedláček pod lapačkou. V dalším průběhu hry oslabil svůj celek kapitán Výborný, jenž putoval na trestnou lavici podruhé v zápase. Moravský tým sice gól nepřidal, přesto i nadále hájil svůj dvougólový náskok.

Po polovině posledního dějství byl vyloučen Důras. V oslabení se Zlín ubránil i díky výbornému Sedláčkovi. V 56. minutě Zlín nevyužil poslední přesilovku po vyloučení Cetkovského. Svěřence trenéra Vlacha to mrzet nemuselo, jelikož si cenné vítězství vzít nenechali.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Köhler (Hamrlík, Leška), 30. Linhart (Leška, Čajánek). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 4140.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Baldwin, Mozík - Stieler, Bahenský, Tomas - Balaštík, D. Výborný, Svačina - Cetkovský, Mikulík, Kotrla - Goertzen, Vrbata, Demel, od 21. min. navíc Jiránek. Trenéři: Hnilička a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: